El: „Itt könnyebb meglepni minket” – nem készül rotálásra a Leverkusen a Fradi ellen

Vágólapra másolva!
2021.09.15. 12:43
null
Gerardo Seoane vezetőedző alaposan felkészült a Ferencvárosból (Fotó: Árvai Károly)
A Bayer Leverkusen egyáltalán nem becsüli le magyar ellenfelét, a Ferencvárost az Európa-liga csoportkörében. Legalábbis Gerardo Seoane vezetőedző állítja: nem készül rotációra, noha a Borussia Dortmund elleni német bajnoki rangadó sokat kivett játékosaiból.

A Bayer Leverkusen úgynevezett hibrid sajtótájékoztatót tartott a BayArenában, vagyis az újságírók személyesen és online is részt vehettek az eseményen.

A németek játékosát, Jonathan Taht először a Borussia Dortmund elleni bajnoki mérkőzésről kérdezték (személyesen), melyen csapata óriási izgalmak után 4–3-as vereséget szenvedett.

„Elhoztunk minden pozitívumot arról a találkozóról, de természetesen a hibákat ki kell javítanunk. Viszont az már a múlt, most a holnapi meccsre koncentrálunk, és nagyon örülünk annak, hogy részt vehetünk az Európa-ligában. Nagyon érdekes mérkőzések várnak ránk.”

Gerardo Seoane vezetőedző tisztázta: pontosan tudja, hogy az El új lebonyolítási rendszerében a csoportgyőztes rögtön a nyolcaddöntőbe jut, de most nem erre gondol, csak a magyar csapat elleni találkozóra.

„A Dortmund elleni meccs sokat kivett a játékosokból, de nincs szükség a rotációra, mert még az évad elején járunk, nem fáradt senki, mindenki jó állapotban van. A célunk az, hogy megtartsuk a labdát, nagyobb nyomás alá helyezve a Ferencvárost. A Fradinak vannak gyors játékosai, akik vissza is tudnak állni védekezni, ezt szeretnénk megakadályozni” – mondta Seoane.

Hozzátette: a német bajnoki ellenfeleiket jól ismerik, így a nemzetközi porondon könnyebb meglepetést okozni ellenük, ezért sokkal jobban fel kell készülniük ezekre a találkozókra, köztük az FTC ellenire is.

„A Ferencváros támadósorára hívtam fel a játékosaim figyelmét: Makot már ismerjük a Bundesligából. Tokmac remekül vissza tud állni védekezésben, illetve Uzuni a szélen mindenre készen áll” – mondta Seoane.

Végül elhangzott: a csütörtöki találkozóra 10-11 ezer nézőt várnak a stadionba.

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

EURÓPA-LIGA, 2021–2022
A G-CSOPORT PROGRAMJA
1. FORDULÓ
SZEPTEMBER 16., CSÜTÖRTÖK
18.45:
Bayer Leverkusen–FERENCVÁROS
18.45:
Real Betis–Celtic

2. FORDULÓ
SZEPTEMBER 30., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Celtic–Bayer Leverkusen
21.00: FERENCVÁROS–Real Betis

3. FORDULÓ
OKTÓBER 19., KEDD
16.30:
Celtic–FERENCVÁROS
OKTÓBER 21., CSÜTÖRTÖK
18.45:
Real Betis–Bayer Leverkusen

4. FORDULÓ
NOVEMBER 4., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Bayer Leverkusen–Real Betis
21.00: FERENCVÁROS–Celtic

5. FORDULÓ
NOVEMBER 25., CSÜTÖRTÖK
18.45:
Bayer Leverkusen–Celtic
18.45: Real Betis–FERENCVÁROS

6. FORDULÓ
DECEMBER 9., CSÜTÖRTÖK
21.00:
Celtic–Real Betis
21.00: FERENCVÁROS–Bayer Leverkusen

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik