Ekl: Szalaiék kiestek; a PAOK tizenegyesekkel jutott tovább

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.24. 23:20
null
Szalai Attiláék Csehországban is vereséget szenvedtek (Fotó: Getty Images)
A Bodö/Glimt két győzelemmel búcsúztatta a Celticet, magabiztosan jutott tovább a Leicester City és az Olympique Marseille is, de a PSV Eindhoven és a Holender Filipet soraiban tudó belgrádi Partizan is bejutott a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Európa-konferencialigában. A késő esti mérkőzéseken a Szalai Attilával felálló Fenerbahce ismét 3–2-es vereséget szenvedett, így kiesett, míg a Vitesse a hátrányát ledolgozva két góllal nyert, és továbbjutott. A játéknap egyetlen tizenegyespárbajában a PAOK diadalmaskodott.

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

PAOK (görög)–FC Midtjylland (dán) 2–1 – 11-esekkel 5–3 (Zsivkovics 20., Vieirinha 26., ill. Höegh 80.) – (0–1)
Továbbjutott: a PAOK – 2–2 után tizenegyesekkel
Slavia Praha (cseh)–Fenerbahce (török) 3–2(Schranz 19., Sor 27., 63., ill. Yandas 39., Berisha 90.) – (3–2)
Továbbjutott: a Slavia Praha – két győzelemmel, 6–4-es összesítéssel
Vitesse (holland)–Rapid Wien (osztrák) 2–0 (Grbic 3., Bero 19.) – (1–2)
Továbbjutott: a Vitesse– 3–2-es összesítéssel
Zárójelben az első mérkőzések eredményeit tüntettük fel.

KORÁBBAN
Qarabag (azeri)–Olympique Marseille (francia) 0–3 (P. Gueye 12., Guendouzi 77., De La Fuente 90+2.) – (1–3)
Továbbjutott: az Olympique Marseille– két győzelemmel, 6–1-es összesítéssel
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–PSV (holland) 1–1 (Saborit 90+1., ill. Vertessen 84.) – (0–1)
Továbbjutott: a PSV – 2–1-es öszesítéssel
Randers (dán)–Leicester City (angol) 1–3 (Odey 84., ill. H. Barnes 2., Maddison 70., 74) (1–4)
Továbbjutott: a Leicester City– két győzelemmel, 7–2-es összesítéssel
Bodö/Glimt (norvég)–Celtic (skót) 2–0 (Solbakken 9., Vetlesen 69.) – (3–1)
Továbbjutott: a Bodö/Glimt–két győzelemmel, 5–1-es összesítéssel
Partizan (szerb)–Sparta Praha (cseh) 2–1 (Ricardo Gomes 7., 24., ill. Hlozek 85.) – (1–0)
Kiállítva: Ricardo Gomes (66.)
Továbbjutott: a Partizan – két győzelemmel, 3–1-es összesítéssel
Zárójelben az első mérkőzések eredményeit tüntettük fel.

ÖSSZEFOGLALÓ

QARABAG–OLYMPIQUE MARSEILLE 0–3
Összesítésben: 1–6

Hazai pályán kétgólos előnyt harcoltak ki a franciák, így az azeri csapatnak minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyei. A Marseille már a 12. percben megszerezte a vezetést Pape Gueye éles szögből leadott lövése után. A hajrában még kétszer beköszöntek a vendégek, így két győzelemmel vannak ott a legjobb 16 között. Ugyan a Qarabag simán kiesett, sportszerűségből jelesre vizsgázott, hiszen miután az első félidőben megszerezték az egyenlítőgólt, jelezték a játékvezetőnek, hogy kézzel tették mindezt, így végül annullálták a találatot.

MACCABI TEL-AVIV–PSV 1–1
Összesítésben: 1–2

A holland együttes hazai pályán egygólos előnyt harcolt csak ki, így teljesen nyitott volt a párharc. A gólok ezúttal sem potyogtak, az 58. percben pedig félbeszakadt a játék, mert a lelátóról behajított tárgy eltalálta a vendégek játékosát. Mindkét csapat bevonult az öltözőbe, de néhány perc múlva folytatódott a mérkőzés. A folytatásban a PSV vezetést szerzett, de a Maccabi egyenlített, igaz, a döntetlen is a hollandok továbbjutását eredményezte.

RANDERS–LEICESTER CITY 1–3
Összesítésben: 2–7

Mivel a „rókák” Angliában négy gólt szerezve háromgólos előnyt harcoltak ki, így a visszavágó lényegében csak formalitás volt. Barnes góljával ismét a Leicester került előnybe, majd Maddison pazar szabadrúgással duplázta meg az előnyt. Néhány perc múlva ismét ő volt távolról eredményes, s ugyan Kasper Schmeichel hibáját kihasználták a dánok, magabiztosan jutott tovább a Leicester.

BODÖ/GLIMT–CELTIC 2–0
Összesítésben: 5–1

A norvég csapat meglepetésre kétgólos előnyt dolgozott ki Skóciában, s hazai pályán is jól játszott. A 9. percben Solbakken szerzett vezetést, a fordulás után pedig ismét megrezgett a Celtic hálója, így meglepetésre könnyedén jutott tovább a Bodö/Glimt.

PARTIZAN–SPARTA PRAHA 2–1
Összesítésben: 3–1

Előnnyel várhatta a visszavágót a Partizan, amely viszonylag gyorsan eldöntötte a továbbjutás sorsát. Az első félidőben Ricardo Gomes kétszer is betalált, s ugyan a második játékrészben egy műesés miatt kiállították, csapata továbbjutott. Holender Filip a 77. percben lépett pályára, a 93. percben sárga lapot kapott.

SLAVIA PRAHA–FENERBAHCE 3–2
Összesítésben: 6–4

Szalai Attiláék a törökországi vereség után nehéz helyzetbe kerültek, és nem is indult jól számukra a visszavágó. A 27. percre már kétgólos hátrányba kerültek, s ugyan a szünet előtt összejött a szépítés, a fordulás után ismét a Slavia talált be. A hajrában a Fener ismét szépített, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég. Mindkét mérkőzésen 3–2-re gyertek a csehek. Szalai végig a pályán volt.

VITESSE–RAPID WIEN 2–0
Összesítésben: 3–2

A PAOK-hoz hasonlóan a Vitesse is egygólos hátrányból várta a visszavágót, de fordítani tudott. Már a 3. percben előnybe került, majd a 19 percben összesítésben is átvette a vezetést. A fordulás után a Rapidnak lövési kísérlete sem volt, ez pedig a kiesését jelentette.

PAOK–MIDTJYLLAND 2–1
Összesítésben: 2–2 – tizenegyesekkel 5–3

A dánok előnyből várhatták a visszavágót, de a görögök hat percen belül szerzett két találattal megfordították a párharcot. Az elsőhöz szerencse is kellett, de a második bombagól volt. A második játékrész hajrájában szépített a Midtjylland, így következhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, majd a tizenegyespárbaj. A görögök hibátlanul rúgtak, a vendégek nem, így a PAOK jutott tovább.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik