Ekl: Kasper Larsen álma egy újabb siker a Köln ellen

PIETSCH TIBORPIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 10:16
null
Fotó: molfehervarfc.hu
Hétfőn aláírt, csütörtökön már játszott: a Fehérvár FC 29 éves dán védője, Kasper Larsen győzelemmel indította magyarországi karrierjét, az 1. FC  Köln elleni Konferencialiga-selejtező visszavágóján is úgy folytatná.

 

– Kezdésnek jó volt, ugye?
– Úgy, bizony. Az első mérkőzésemen nyertünk Kölnben, ennél jobb bemutatkozásról aligha álmodhattam volna. Emlékezetes találkozón értünk el nagyszerű eredményt.

– A Fehérvár múlt hétfőn jelentette be a szerződését, csütörtökön már pályára is lépett. Hány edzéssel a háta mögött?
– Kettővel. Azt nem állítom, hogy könnyű volt így játszani, de rengeteg segítséget kaptam a szakmai stábtól és a társaktól – nemcsak a meccsen, hanem az azt megelőző napokban is. A pályán nem is volt probléma, kitűnően megértettük egymást. Nyilván szükség van arra, hogy még jobban összeszokjunk, de Kölnben úgy éreztem, hogy gyorsan megtaláltuk a közös hangot, nem volt kommunikációs gond köztünk. Ebben talán az is szerepet játszott, hogy a Vidi több meccsét megnéztem, tisztában voltam azzal, milyen futball jellemzi új csapatomat. Persze, mint oly sokszor, ezúttal is a kemény munka volt a siker titka, elképesztő jól harcoltunk Németországban. A helyzetünket nyilván megkönnyítette valamelyest, hogy a huszadik perctől kezdve emberelőnyben játszottunk, de ezt ki is kellett használnunk. Sokat jelentett, hogy hatékonyak voltunk az ellenfél kapuja előtt, ráadásul szép gólokat szereztünk. Összességében elmondható, jó munkát végeztünk csütörtökön. Más kérdés, hogy ennek legfeljebb még pénteken örültünk, azóta már csak arra összpontosítunk, hogy a visszavágó is a terveink szerint alakuljon.

– Kijelenthető, hogy az esély már a Vidi mellett szól?
– Miután kettő egyre nyertünk, a minimális előny nálunk van, de azt nem szabad elfelejteni, hogy a Köln nagyon erős csapat. Arról nem beszélve, hogy tizenegy játékossal kezdi a mérkőzést. Kétségem sincs afelől, hogy rettentő nehéz meccs vár ránk. Ettől függetlenül nem lehet más célunk, mint hogy még egyszer legyőzzük a Kölnt.

– Mire számít a németektől?
– Ugyanarra, amit odahaza mutattak, a meccs elejétől hatalmas nyomást akarnak ránk gyakorolni. Nekik mindenáron gólt kell szerezniük, ezért arra készülünk, hogy nekünk esnek. Az első mérkőzésen bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ellenállni a nagy rohamoknak, remélem, a másodikon sem lesz másként. Érdekes, izgalmas csatának nézünk elébe, nem tagadom, nagyon várom a csütörtök estét.

– Milyenek az első magyarországi benyomásai?
– Kifejezetten kedvezőek. A feleségemmel és a gyermekeimmel Fehérváron lakunk, egyelőre szállodában, de ha minden jól megy, a hétvégén beköltözünk az új otthonunkba. Amit eddig láttam, nagyon tetszett, lépten-nyomon kedves emberekkel találkozom. Úgyhogy eddig sem a pályán, sem azon kívül nincs okom a panaszra, sőt!

– Ha nem tévedek, a mihamarabbi beilleszkedésben az is sokat segít, hogy nem először futballozik külföldön.
– Így van, magam is azt érzem, hogy a korábban Kazahsztánban, Hollandiában és Svédországban töltött éveknek ebben is hasznát veszem. Ugyanakkor a tapasztalat csak egy dolog, az meg a másik, hogy naponta bizonyítanom kell. Minden edzésre úgy megyek ki, hogy száz százalékot akarok kiadni magamból – máskülönben nem is lenne értelme az egésznek.

– A Dániában élő rokonok, barátok bejelentkeztek már a Köln elleni mérkőzésre?
– Erre a meccsre még nem jön senki, abban bízom, hogy akkor itt lesznek, ha feljutunk a főtáblára… Hét évvel ezelőtt, a Groningen színeiben már öt meccsen játszottam az Európa-ligában, nagyon örülnék, ha újra átélhetném, milyen csodás érzés egy nemzetközi kupasorozat csoportkörében szerepelni.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓ
Csütörtök, 19.00:
Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik