A Honvéd elleni párharc csak a visszavágón dől el - Nikolics

Vágólapra másolva!
2013.07.17. 17:14
null
A Vojvodina játékosai szeretnék, ha biztos előnnyel utazhatnának Budapestre (Fotó: Sportal)
Megtartotta sajtótájékoztatóját a Bp. Honvéd elleni Európa-liga-mérkőzés előtt Marko Nikolics, a Vojvodina labdarúgócsapatának vezetőedzője. A tréner úgy gondolja, semmi nem dől el csütörtökön, a Karadjordje Stadionban.

„Figyelmeztetnem kellett a játékosokat, hogy itt csak két meccsen dől el a párharc, a Karadjordjében lejátszott mérkőzés nem hoz még döntést. Mindkét találkozó ugyanolyan fontos” – vélekedett Nikolics, aki szerint a Bp. Honvéd igen erős és fegyelmezett ellenfél.

„Erős ellenfélre számítunk, de nincsenek kétségeim saját játékosaim sikeréhsége felől. Jól mozognak az edzésen, profik, ez alapján joggal hihetünk a saját sikerünkben. Az elmúlt napokban gyakran emlegetik fel a Honvéd elleni 'nyolcvankilences meccseket, de hát ez már teljesen más szituáció, teljesen más kupa, és persze teljesen más csapatok. Az évtizedekkel korábbi mérkőzések semmiben nem lesznek hatással a mostani párharcra.”

SZAVAZÁS

Továbbjut-e a Honvéd a szerb Vojvodina ellen az Európa-liga selejtezőjében?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Nikolics a Vojvodina legveszélyesebb játékosának számító Aboubakar Oumarou állapotára is kitért. A kameruni válogatott csatár bevethető a Honvéd ellen.

„Teljes értékű edzésmunkát végzett tegnap, és holnap ott lesz a csapatomban” – mondta kulcsjátékosáról Nikolics.

„Nagyon jól ismerem a csapatot, és azonnal kijelenthetem, nagyon erős gárda lesz az ellenfelünk. Főleg a jobb oldalon és a támadó szekcióban nagyon hatékonyak. Jól ismerem Marko Nikolics munkásságát is, mert a Vojvodina trénerével már dolgoztam együtt. Remek futballt játszó, nagyon motivált együttes ellen kell majd bizonyítanunk. A Vojvodinát jó futballisták alkotják, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy egy nagy múltú klub sikeréért küzdenek” – nyilatkozta Borisz Zsivanovics a csütörtöki meccs kapcsán.

A Vojvodina centere, Petar Skuletics is arra figyelmeztet: komolyan kell venni a kispestieket.

„Jelentős erőpróba előtt állunk, a Honvéd játékereje összehasonlíthatatlanul nagyobb előző ellenfelünkénél. Abban bízom, hogy drukkereink segítségével olyan eredményt érünk el, amellyel nyugodtan utazhatunk Budapestre” – nyilatkozta.

A Vojvodina–Bp. Honvéd mérkőzés csütörtökön 20.30-kor kezdődik. A Honvéd – amelyet szurkolók százai kísérnek el Újvidékre – kora délután érkezett meg a vajdasági nagyvárosba, Marco Rossi este fél kilenckor vezényel edzést. Az olasz vezetőedző kora este kijelölte várható kezdőcsapatát.

A kispestiek a honvedfc.hu közlése alapján ismét 4–3–3-as felállásban, három támadóval állnak fel – akárcsak a Cselik Niksics ellen. A várható Honvéd-kezdőcsapat: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Ignjatovics, Baráth – Zsivanovics, Hidi, Vécsei – Délczeg, Diaby, Holender

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik