Ekl: Andorrában nyert a Fradi korábbi mumusa, Máltán kapott ki a Tbiliszi

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.25. 19:25
null
Albán előny született Andorrában (Fotó: partizani.al)
A labdarúgó Európa-konferencialiga második selejtezőkörének első mérkőzésén az albán bajnok Partizani Tirana  1–0-ra győzött az andorrai aranyérmes Atletic Club D'Escaldes vendégeként.

A 2016-os BL-selejtezőben a Ferencvárost tizenegyesekkel búcsúztató albán csapat a 23 éves nigériai center, Christian Mba góljával győzte le andorrai ellenfelét.



Korán megszerezte a vezetést Walesben a luxemburgi bajnok Swift Hesperange, de a The New Saints az utolsó húsz percben egyenlített, így e párharc sorsa a visszavágón fog eldőlni.

Ennél drámaibb végkimenetelt hozott a Hamrun Spartans–Dinamo Tbiliszi összecsapás. A máltai csapat otthonában lejátszott meccs második félidejében a grúz együttes szerezte meg a vezetést, ám a hazaiak a 80. percben egyenlítettek. A játékvezető hét perc ráadást ítélt meg, ehhez képest a máltaiak győztes gólja a 98. (!) percben érkezett – minimális előny birtokában utazhat Grúziába a Hamrun Spartans.

A nap utolsó két meccsén egy-egy háromgólos siker született: a koszovói bajnok Ballkani az északír aranyérmes Larne-nak, míg a lett Valmiera a San Marinó-i Tre Penne otthonában lőtt három gólt, gyakorlatilag eldöntve a párharcok sorsát.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Atlétic Club d'Escaldes (andorrai)–Partizani (albán) 0–1
The New Saints (walesi)–FC Swift Hesperange (luxemburgi) 1–1
Hamrun Spartans (máltai)–Dinamo Tbiliszi (grúz) 2–1
Ballkani (koszovói)–Larne (északír) 3–0
Tre Penne (San Marinó-i)–Valmiera (lett) 0–3

A visszavágókat augusztus 1-jén, ill. 3-án játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik