El: mire megy Gavi és Pedri nélkül a Barcelona az Old Traffordon?

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 14:27
null
Gavi (balra) eltiltás, Pedri pedig sérülés miatt nem lehet ott a visszavágón (Fotó: Getty Images)
Csütörtök este Manchesterbe látogat az FC Barcelona, hogy a 2–2-es első mérkőzés után kiharcolja a továbbjutást az Európa-ligában és bejusson a nyolcaddöntőbe. A katalánoknak nem lesz könnyű dolguk az Old Traffordon, hiszen a már korábban megsérült Ousmane Dembélé mellett Pedri is kidőlt, valamint sárga lapos eltiltás miatt Gavi sem léphet pályára.

 

Rendkívül izgalmas mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott a Manchester United és az FC Barcelona az Európa-ligában egy hete. A Camp Nouban rendezett találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd percek alatt fordított Erik ten Hag együttese, de végül Raphinha gólja miatt iksszel kellett beérnie.

REMEK FORMÁBAN A CSAPATOK, DE EGYIKÜK SOROZATA MA MEGSZAKAD

Mindkét gárda győzelemmel hangolt a visszavágóra, ráadásul egyikük sem kapott gólt a hétvégi bajnokiján. A United 3–0-val küldte haza a Leicestert, a Barcelona pedig három perc alatt eldöntötte a Cádiz elleni mecset és 2–0-ra nyert.

A „vörös ördögök” hazai formáját tekintve bizakodhatnak az MU-drukkerek, mivel Marcus Rashfordék 17 meccse nem találtak legyőzőre az Old Traffordon. Emellett a Barcelonának ebben a kiírásban nem megy idegenben az európai kupasorozatokban, Xavi fiai a Bajnokok Ligájában legyőzték a Viktoria Plzent, de kikaptak az Intertől és a Bayern Münchentől is – szintén utóbbitól szenvedték el a legutóbbi vereségüket, október végén. A bajnokságban viszont remekelnek, ha az ellenfél stadionjában kell játszaniuk, tizenegy meccsükből mindössze egyszer, a Real Madrid elleni októberi el Clásicón maradtak alul.

GAVI ÉS PEDRI HIÁNYÁT MEGSZENVEDHETI A BARCA

Egyik edző sem számíthat az összes játékosára, a Unitednél Christian Eriksen és Donny van de Beek egy darabig még biztosan nem lép pályára és Anthony Martial sincs ott Ten Hag keretében. Kérdéses a játéka Antonynak és Harry Maguire-nek, akik ugyan már edzettek a csapattal, ám nem valószínű, hogy a kezdőben kapnak majd helyet.

A másik oldalon Ousmane Dembélé közel egy hónapja nem áll Xavi rendelkezésére, ami viszont a nagyobb probléma katalán oldalon, az Gavi és Pedri hiányzása. Előbbi sárga lapja miatti eltiltását tölti, utóbbi pedig pont a Manchester elleni odavágón szenvedett combsérülést. A két spanyol középpályás a Barcelona motorjának mondható, kiesésük ezért feladja a leckét a vezetőedzőnek egy ilyen fontos mérkőzés előtt.

Marcus Rashfordra ma is szüksége lesz az MU-nak (Fotó: Getty Images)
Marcus Rashfordra ma is szüksége lesz az MU-nak (Fotó: Getty Images)

KIK FOGNAK KEZDENI?

A gránátvörös-kékek védelmében nem várható változás, a hiányzók miatt pedig Xavi valószínűleg a Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Franck Kessié trió mellett teszi le a voksát. A kapitány legutóbb a hónap elején játszott, a Sevilla elleni bajnokin bokasérülés miatt kellett lecserélni és csak a hétvégén, a Cádiz ellen ült le a kispadra. A Barcelona támadószekciójában Raphinhának és Robert Lewandowskinak biztos helye van, a bal oldalon pedig Ferran Torres vagy Ansu Fati rohamoz majd.

Az angoloknál a védelemben a Leicester elleni meccshez képest várhatóak változások. Raphaël Varane valószínűleg kiszorítja a hétvégén kezdőként játszó Victor Lindelöföt, a párja pedig Lisandro Martínez lehet, ebben az esetben pedig Luke Shaw-ra hárulnak a balhátvéd feladatai. Ugyan Diogo Dalot kezdett a hétvégén, Ten Hag nagy eséllyel ismét Aaron Wan-Bissakának szavaz bizalmat a jobbhátvéd pozíciójában. A középpályán a hétvégén eltiltás miatt pihenő Casemiro és Marcel Sabitzer lesz a két szűrő, míg támadásban vélhetően ugyanazt a négyest láthatjuk, mint a párharc első felvonásán.

KIKRE FIGYELJÜNK?

Az Opta két szélsőre hívja fel a figyelmet a találkozó előtt, a bombaformában futballozó Marcus Rashfordra és a legutóbbi öt meccsén három találatot jegyző Raphinhára. Rashford a világbajnokság óta talán a legjobban játszó labdarúgó, a topligákban ő szerezte a legtöbb gólt és neki van a legtöbb kapura lövése is. A Barca brazil szélsőjének is jó a formája, ráadásul az odavágón az egyik legjobb meccsét játszotta gránátvörös-kékben.

Rashford lövőstatisztikája a 2022–2023-as idényben (NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE)
Rashford lövőstatisztikája a 2022–2023-as idényben (NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE)
Raphinha labdaérintései a párharc első mérkőzésén (NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE)
Raphinha labdaérintései a párharc első mérkőzésén (NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE)

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
VISSZAVÁGÓK

21.00:Manchester United (angol)–Barcelona (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Barcelona (spanyol)–Manchester United (angol) 2–2
(Marcos Alonso 50., Raphinha 76., ill. Rashford 53., Koundé 59. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik