Ekl-meccset rendeznek a Bozsik Arénában

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 11:17
Gadi Kinda, a Maccabi Haifa középpályása
Újabb nemzetközi mérkőzést rendeznek Magyarországon: csütörtök este a Bozsik Arénában csap össze az izraeli Maccabi Haifa és a belga Gent az Európa-konferencialigában.


A közelmúltban nem ez az első eset, hogy rangos nemzetközi találkozónak ad otthont Magyarország, emlékezhetünk, Izrael az utolsó két hazai Európa-bajnoki selejtezőjét Felcsúton a Pancho Arénában játszotta (Svájc 1–1, Románia 1–2), az Izland elleni Eb-pótselejtezőn márciusban a Szusza Ferenc Stadionban lép pályára. Fehéroroszország is hazánkban játszotta néhány „hazai” meccsét, a Megyeri úton fogadta négy Európa-bajnoki selejtezőjén ellenfelét (Izrael 1–2, Koszovó 2–1, Románia 0–0, Andorra 1–0), s néhány európai kupameccset játszottak hazánkban (Gyirmóton, Mezőkövesden) fehéroroszok együttesek.

A Maccabi Haifa novemberben az Európa-liga csoportkörében a Rennes-t fogadta a Puskás Arénában, a francia csapat 3–0-ra nyert. Ami a csütörtöki Maccabi Haifa–Gent összecsapást illeti, az izraeliek nincsenek könnyű helyzetben, mert Dean David, a csapat legeredményesebb játékosa a hétvégi, Beitar elleni bajnokin (2–0) megsérült, többhetes pihenő vár rá, valamint kisebb-nagyobb probléma miatt Dolev Haziza, Mahmud Dzsaber, Eric Shuranov és Sean Goldberg sem léphet pályára, és eltiltás miatt Pierre Cornura sem számíthat Messay Dego vezetőedző.

„Készen állunk erre a fontos mérkőzésre – mondta a klub hivatalos oldalának Gadi Kinda, a Maccabi Haifa középpályása. – Izgatottak vagyunk, hallottuk mi is, hogy háromezer szurkolónk kísér el minket, ez nagyszerű! Remélem, győzelemmel örvendeztetjük meg őket és előnyt szerzünk Budapesten a visszavágóra.”

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉSEK
18.45: Olympiakosz (görög)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Sturm Graz (osztrák)–Slovan Bratislava (szlovák) 
18.45: Union Saint-Gilloise (belga)–Eintracht Frankfurt (német)
18.45: Molde (norvég)–Legia Warszawa (lengyel)
21.00: Servette (svájci)–Ludogorec (bolgár)
21.00: Real Betis (spanyol)–Dinamo Zagreb (horvát)
21.00: Ajax (holland)–Bodö/Glimt (norvég)
21.00: Maccabi Haifa (izraeli)–Gent (belga), Bozsik Aréna
A már biztos nyolcaddöntős csapatok: Aston Villa (angol), FC Bruges (belga), Fenerbahce (török), Fiorentina (olasz), Lille (francia), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), PAOK (görög), Plzen (cseh)
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik