K. T. I. 2021.03.01 15:53 Frissítve: 2021.03.01 15:54

Vívás: Márton Anna térde gyorsan gyógyul, készen áll a budapesti vk-ra

Jó ütemben gyógyul a sérülése Márton Annának, a női kardcsapat első számú emberének, aki nem műtéti úton kezelteti a térdét annak érdekében, hogy ott lehessen a tokiói olimpián – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Decemberi sérülése után Márton Annának csak az alternatív kezelésekkel maradt esélye a tokiói részvételre (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 

„Gyors és jó ütemű a javulás, de még nyilván egyáltalán nem vagyok százszázalékos" – nyilatkozta hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában a világbajnoki bronzérmes vívó, aki bevallotta, őt és az orvosokat is meglepte milyen szépen gyógyul, különösen annak fényében, hogy volt, aki szerint ilyen sérüléssel nem fog tudni vívni. A vívónő elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a decemberi ob-n.

Az MTI felidézte, az egyéniben Európa-bajnoki második Márton Anna a műsorban arról is beszélt, hogy választania kellett a műtéti beavatkozás, vagy a most alkalmazott kezelés között, de ez igazából nem volt számára kérdés, mivel csak utóbbival volt esélye a tokiói szereplésre.

„Az összes élsportoló az én helyemben ezt az utat választotta volna" – jegyezte meg a távirati iroda által idézett 25 éves kardozó, hozzátéve, tisztában van azzal, hogy van kockázata a versenyzésnek, edzésnek, éppen ezért nem „ész nélkül” dolgozik, és rengeteg segítséget kap az orvosoktól, masszőrtől, gyógytornásztól minden nap.

Márton Anna már az egy héttel ezelőtt rendezett Magyar Kupa-fordulóban pástra lépett a csapatversenyben és a jövő heti, budapesti világkupán is ott lesz, amelyen eldől, hogy részt vehet-e a magyar válogatott a nyári játékokon. Mint mondta, szeretne hasznos tagja lenni a világkupán is az együttesnek, és úgy érzi, társainak is szükségük van arra, hogy ott legyen velük.

2021.04.16 23:44:58

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

NS-VÉLEMÉNY. Megélte és túlélte a mélypontokat, s mostanra megtanulta kezelni az esélyességet.

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.