Vitorlázás: Németh Domonkos ezüstérmes a Finndingi-vb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.01. 08:46
Németh Domonkos ezüstérmet nyert a vitorlázó Finndingi-világbajnokságon Miamiban.

A Tihanyi Hajós Egylet 20 éves versenyzőjénél csak a kétszeres világ- és Európa-bajnok brit Ed Wright bizonyult jobbnak az 58 fős mezőnyben – a verseny honlapja szerint.

A Magyar Vitorlázó-szövetség beszámolója szerint a versenyzők öt napon át csatáztak az érmekért, ám végül az időjárási körülmények miatt a tervezett tíz helyett csupán nyolc futam eredményei alapján hirdettek világbajnokot.

„Gyönyörű hetünk volt Miamiban. Elégedett vagyok a világbajnoki ezüsttel. Szoknom kellett az új hajómat, különösen a gyengébb szelekben. Mindenképpen folytatni akarom a finnezést, húsz éves vagyok, van még bőven időm ebben a hajóosztályban. Kipróbáltam az iQFoilt (2024-ben olimpiai osztály lesz – a szerk.), és tagja vagyok a magyar SSL csapatnak, remélem végre létrejön a tavaly elmaradt döntő verseny. Ki tudja mit hoz még a jövő... Egy biztos: annyit szeretnék vitorlázni, amennyit csak tudok!” – idézte a hunsail.hu a fiatal magyar vitorlázót.

Németh Domonkos tavaly harmadik volt a vb-n. A Finndingi hajóosztály, amelyben Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett a tokiói olimpián, kikerült az ötkarikás játékok programjából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik