Torna: Berki Krisztiánt meglepetéssel búcsúztatták – videó

Vágólapra másolva!
2021.09.24. 18:40
null
Berki Krisztiánt meglepték (Fotó: Szendi Péter/Vas Népe)
Hivatalosan is elbúcsúztatta a Magyar Tornaszövetség Berki Krisztiánt: a szombathelyi Hungarian Grand Prix-viadalon a pódiumon köszöntötték London bajnokát.

Berki Krisztián a lovon – na, nem a gyakorlatban történt meg mindez Szombathelyen, hiszen a lólengés olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnoka február elején bejelentette visszavonulását, ám a hivatalos búcsúztatója váratott magára.

Péntekig.

A Hungarian Grand Prix-viadal selejtezői előtt a pódiumra szólították Berki Krisztiánt az Aréna Savariában, és amellett, hogy egy kisfilmben végignézhette (újra, ki tudja hányadszor?) pályafutása legfontosabb állomásait, és legszebb pillanatait, egy bronz lovas szobrot is kézbe vehetett.

„A visszavonulásom után az edzőktől én is egy lovas szobrot kaptam, rám ugyan nagyon nem hasonlít az a tornász, Krisztián búcsúajándéka kapcsán viszont úgy érzem, jól sikerült megformáznia az alkotónak a sportág egyik legnagyobb magyar klasszisát – avatta be lapunkat a háttérbe Magyar Zoltán, a Magyar Tornaszövetség elnöke, a lólengés kétszeres ötkarikás bajnoka. – A tornásztársadalom egésze mondott köszönetet Krisztiánnak a csodálatos pályafutásáért – ez szerepel a szobron is. Annak pedig nagyon örülünk, hogy Krisztián február óta a sportigazgatóként dolgozik, fiatalos szemléletével, azzal, hogy teljesen más szemüvegen keresztül lát sok mindent, teljesen felfrissítette a szövetséget.”

A búcsúztatót sokáig igyekezték titkolni Berki Krisztián előtt, Kovács István tanítványa jó ideig csak annyit tudott, sportigazgatóként jó lenne, ha ott lenne a szombathelyi viadalon – aztán persze a bajnok megsejtett valamit a készülődésből, ám az, hogy konkrétan miben lesz része az Aréna Savariában, végig titok maradt előtte.

„Sokáig mondogattam, hogy egy versenyen szeretnék elbúcsúzni. Persze, nem így gondoltam, szerettem volna egy szép gyakorlattal elköszönni. Hogy erről az álmomról le kell mondanom, már decemberben eldőlt, hiszen akkor egyértelművé vált: a vállam nem bírja tovább – mondta el Berki Krisztián. – A februári sajtótájékoztató, ahol bejelentettem a visszavonulásomat, ünnepélyes volt, akárcsak ez a pénteki búcsúztató: nagyon meghatódtam, s az különösen megérintett, hogy miközben a pályafutásom legnagyobb sikerei elevenedtek meg a kivetítőn, mellettem álltak azok, akik végigkísértek az utamon: az edzőm, Kovács István, Magyar Zoltán, a nagy példaképem, és Altorjai Sándor, a szövetség főtitkára. Kerek volt a pályafutásom, és bár még mindig szokom az új feladatomat, igyekszem sportigazgatóként is segíteni szeretett sportágamat.”

VIDEÓN A MEGHATÓ PILLANATOK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik