Tájékozódási futás: kijelölték a vb-re utazó magyar csapatot

Vágólapra másolva!
2021.06.28. 14:20
Kijelölték azt a nyolctagú magyar csapatot, amely részt vesz a tájékozódási futók szombattól jövő péntekig tartó világbajnokságán a csehországi Doksyban.

A magyar együttesben Weiler Virág, Sárközy Zsófia, Mérő Dominika és Gárdonyi Csilla, valamint Bakó Áron, Baumholczer Máté, Bujdosó Zoltán és Tugyi Levente szerepelhet.

Szerencsi Ildikó szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a vb-ket évente felváltva erdei és sprint számokban rendezik meg, a tavaly elmaradt sprint vb miatt azonban az idei erdei vb-n két sprint számmal egészül ki a program, amelyben így sprint, sprintváltó, középtávú, erdei váltó és hosszútávú számokat rendeznek. Hozzátette: a jövő évi világjátékokra a vb-n lehet megszerezni a kvalifikációt.

A csapat tagjai közül Bakó Áron kiemelte: technikailag messze erre a vb-re tudott a legalaposabban felkészülni, köszönhetően annak, hogy az elmúlt két évben közel húsz napot edzett olyan csehországi terepeken, amellyel a vb-n találkoznak. Sárközy Zsófia hangsúlyozta: az első két felnőtt vb-jén korosztályos versenyzőként indulhatott, így akkor még a juniorversenyek jelentették számára a prioritást. Ezúttal viszont az idei év csúcspontjaként készült a vb-re, többször csehországi edzőtáborban, így a különleges terepeken már jóval magabiztosabb a technikája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik