Sportlövészet: a magyar szövetség megmentené a légfegyveres Eb-t

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.13. 15:26
A Magyar Sportlövő-szövetség felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (ESC) a Finnországba tervezett, ám hétfőn törölt olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokság megmentése érdekében, melyet akár meg is rendezne.    

Sinka László, az MSSZ főtitkára az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a lohjai Eb-rendezők hétfői bejelentését követően nem sokkal Nagy György, a hazai szövetség elnöke felhívta az ESC főtitkárát, az orosz Alekszandr Ratnert és jelezte: Magyarország kész segíteni annak érdekében, hogy ne maradjon el a kvótaszerző viadal.Sinka László, az MSSZ főtitkára az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a lohjai Eb-rendezők hétfői bejelentését követően nem sokkal Nagy György, a hazai szövetség elnöke felhívta az ESC főtitkárát, az orosz Alekszandr Ratnert és jelezte: Magyarország kész segíteni annak érdekében, hogy ne maradjon el a kvótaszerző viadal.

„Logikus lépés lenne, ha a 10 méteres versenyeket összevonnák a májusi, eszéki 25, 50 méteres Eb-vel, azonban ha ez nem történik meg, akkor mi készen állunk rá, hogy házigazdái legyünk a kontinensviadalnak”– hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve, hogy természetesen az eredeti időpontban– az idő rövidsége miatt– erre nem lenne mód, de tavasz végéig el lehetne végezni a szervezéshez szükséges feladatokat. Azt is elárulta, hogy már felvette a kapcsolatot Győrrel és Péccsel is, mint esetleges házigazdákkal.

A nemzetközi sportági szövetség tavaly nyáron azt a döntést hozta, hogy amennyiben a kvótaszerző versenyek elmaradnak a kontinensen, a kvótákat a 2020. május 31-i európai rangsor alapján osztják ki. Sinka László ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy az MSSZ szeretné, hogy az indulási helyek sorsáról versenyen születne döntés.

A kérdésre hamar meglehet a válasz, mivel az európai szövetség elnöksége csütörtök délután online ülést tart, és azon eldőlhet az Európa-bajnokság sorsa.

„Amennyiben az ESC felkér minket a rendezésre, azonnal jelezzük azt az sportállamtitkárság felé” – jegyezte meg Sinka László.

A finnek által a koronavírus-járvány miatt lemondott Európa-bajnokságon férfi és női légpuskában két-két, míg férfi és női légpisztolyban egy-egy tokiói helyet osztottak volna ki.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik