H. K. 2021.01.13 15:26 Frissítve: 2021.01.13 15:52

Sportlövészet: a magyar szövetség megmentené a légfegyveres Eb-t

A Magyar Sportlövő-szövetség felajánlotta segítségét az európai szövetségnek (ESC) a Finnországba tervezett, ám hétfőn törölt olimpiai kvalifikációs légfegyveres Európa-bajnokság megmentése érdekében, melyet akár meg is rendezne.    

 

Sinka László, az MSSZ főtitkára az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a lohjai Eb-rendezők hétfői bejelentését követően nem sokkal Nagy György, a hazai szövetség elnöke felhívta az ESC főtitkárát, az orosz Alekszandr Ratnert és jelezte: Magyarország kész segíteni annak érdekében, hogy ne maradjon el a kvótaszerző viadal.

„Logikus lépés lenne, ha a 10 méteres versenyeket összevonnák a májusi, eszéki 25, 50 méteres Eb-vel, azonban ha ez nem történik meg, akkor mi készen állunk rá, hogy házigazdái legyünk a kontinensviadalnak” – hangsúlyozta a főtitkár, hozzátéve, hogy természetesen az eredeti időpontban – az idő rövidsége miatt – erre nem lenne mód, de tavasz végéig el lehetne végezni a szervezéshez szükséges feladatokat. Azt is elárulta, hogy már felvette a kapcsolatot Győrrel és Péccsel is, mint esetleges házigazdákkal.

A nemzetközi sportági szövetség tavaly nyáron azt a döntést hozta, hogy amennyiben a kvótaszerző versenyek elmaradnak a kontinensen, a kvótákat a 2020. május 31-i európai rangsor alapján osztják ki. Sinka László ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy az MSSZ szeretné, hogy az indulási helyek sorsáról versenyen születne döntés.

A kérdésre hamar meglehet a válasz, mivel az európai szövetség elnöksége csütörtök délután online ülést tart, és azon eldőlhet az Európa-bajnokság sorsa.

„Amennyiben az ESC felkér minket a rendezésre, azonnal jelezzük azt az sportállamtitkárság felé” – jegyezte meg Sinka László.

 

A finnek által a koronavírus-járvány miatt lemondott Európa-bajnokságon férfi és női légpuskában két-két, míg férfi és női légpisztolyban egy-egy tokiói helyet osztottak volna ki.    

(MTI) 

2021.01.21 23:42:57

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Kiszámíthatatlanság – talán ez a legjobb szó, ami valahol még manapság is jellemzi az itáliai miliőt. Aztán jött 2020, és átalakult a világ. Sőt, megszűnt a világ, legalábbis egy vérbeli olasz futballszurkoló világa. Üresek a stadionok, üresek a lelkek.

2021.01.21 10:42:04

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

„Értékelni kell és »jól tartani« azt a szervet, amelyet kaptam, azt a testet, amelyben élhetek.”

2021.01.13 15:47:10

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

A 46. amerikai elnök, Joe Biden elődei többek között lovagoltak, bokszoltak és amerikai futballoztak is.

2021.01.18 20:28:38

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia örök szerelmeseként is legfeljebb reménykedem: elég erős az öt karika ahhoz, hogy kötőanyag legyen ott, ahol minden szétesni látszik.

2021.01.18 10:59:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az egészséges élethez nem csupán a testmozgás szükséges. (x)

PR