Sakk-vk: Berkes és Erdős remizett, Hoang Trang kikapott

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.15. 21:12
Erdős Viktor és Berkes Ferenc döntetlent játszott, Hoang Thanh Trang elvesztette a Szocsiban zajló sakkvilágkupa 2. fordulójának első partiját csütörtökön.

A kieséses rendszerű torna honlapja szerint a főtábla második fordulójában Berkes sötéttel remizett az iráni Amin Tabatabaei ellen. A magyar nagymesternek ez volt az első partija a tornán, miután a 128 közé játék nélkül került a kedvező sorsolás miatt.

Erdős ugyancsak döntetlent játszott sötéttel, ő a német Matthias Blübaummal osztozott meg a ponton.
A nőknél Hoang Thanh Trang a sötét bábukat vezetve elvesztette a 32 közé jutásért vívott párharc első partiját az orosz Alisza Galljamova ellen.

A világkupán szereplő egyik játékos koronavírustesztje a nemzetközi szövetség (FIDE) bejelentése szerint pozitív eredményt hozott csütörtökön. A meg nem nevezett sakkozó elhagyta a játékteret és karanténba vonult, míg ellenfelét orvosi vizsgálatoknak vetették alá.

Az egyenes kieséses rendszerű vk része a világbajnokságra selejtező sorozatnak. A férfiaknál a szocsi torna első két helyezettje jut tovább a világbajnokjelöltek közé, míg a nőknél a legjobb három szerez részvételi jogot a jelöltek 2022-es viadalára, amelynek győztese kihívhatja majd a világbajnoki címvédőt.

SAKK, VILÁGKUPA, SZOCSI
FÉRFIAK
A 64 közé jutásért, 1. játszma

Matthias Blübaum (német)–Erdős Viktor döntetlen
Amin Tabatabaei (iráni)–Berkes Ferenc döntetlen
NŐK
A 32 közé jutásért

Alisza Galljamova (orosz)–Hoang Thanh Trang 1:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik