Sakk: Berkes Ferenc és Mádl Ildikó a magyar bajnok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 17:39
A lett Igor Kovalenko győzelmével fejeződött be a 33. Zalakaros Sakkfesztivál, a Sax Gyula-emlékverseny. A hetven résztvevős nyílt nemzetközi torna egyben országos bajnokság volt, így legjobban szereplő magyarként Berkes Ferenc és a kétszeres olimpiai bajnok Mádl Ildikó lett az országos bajnok.

A kilencfordulós, svájci rendszerű viadal utolsó, szombati fordulójában Kovalenko remivel őrizte meg félpontos előnyét riválisaival szemben.

33. ZALAKAROS SAKKFESZTIVÁL, SAX GYULA-EMLÉKVERSENY
A végeredmény
1. Igor Kovalenko (lett) 7 pont
2. Axel Bachmann (paraguayi), Alekszandr Kovcsan (ukrán), Gawain Jones (angol), Alekszander Beljavszkij (szlovén) és Siegfried Baumegger (osztrák) 6.5-6.5
7. Berkes Ferenc, Erdős Viktor, Vladimir Oniscsuk (ukrán), Rapport Richárd, Bokros Albert és Czebe Attila 6-6
A férfi bajnokság végeredménye
1. Berkes Ferenc 6 pont
2. Erdős Viktor 6
3. Rapport Richárd 6
A női bajnokság végeredménye
1. Mádl Ildikó 4.5 pont
2. Hoang Thanh Trang 4.5
3. Gara Tícia 4.5

Eközben a a szlovákiai Rózsahegyen megrendezett, 33. alkalommal kiírt Mitropa-kupán a férfi csapat első, a női pedig negyedik lett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Ruck Róbert, Ács Péter, ifj. Héra Imre, Szabó Krisztián, Pintér József összeállítású férfi együttes az utolsó, kilencedik fordulóban a németek felett aratott 2.5:1.5-es diadalával biztosította be végső sikerét. A magyarok sorozatban öt győzelmet arattak, így sikerült az élen végezniük.

A nők a záró körben a bronzéremért ültek asztalhoz, de 2:0-ra kikaptak a németektől, így negyedikként végeztek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik