Padel: magyar sportvezetőt szavazott be a nemzetközi szövetség elnöksége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 13:14
null
Kerekes Péter
Tisztújítást tartott tegnap az Európai Padelszövetség, a FEPA (Federation of European Padel), amely 22 európai padelszövetséget tömörít kontinensünkön. A tisztújítás során Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke bekerült a nemzetközi szövetség elnökségébe is.

A padel a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportága: jelenleg 15 millióan játsszák 50 országban és rohamosan terjed. A padel minden ütősport legjobb elemeit ötvözi – főleg a teniszre és a fallabdára hasonlít. Épp ezért egy valóban szórakoztató és közösségi sport minden korosztálynak.

A FEPA a legnagyobb kontinentális padelszövetseg a világon, fő feladata a sportág népszerűsítése, az edzőképzés, bíróképzés, regionális versenyrendszerek kialakítása, a tagországok padelsportjának fejlesztése és a kontinensek közötti integráció.

A tegnapi tisztújításon újraválasztották a FEPA elnökének a belga Philippe Cerfront-t, valamint az elnökség és a bizottsági tagok javaslatára Kerekes Péter bekerült a szűk Executive Boardba, avagy a szövetség irányító testületébe.

Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke a kinevezéséről elmondta: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy beválasztottak az Európai Padelszövetség elnökségébe. Óriási lehetőség ez Magyarországnak, hogy gyors ütemben felzárkózzon az európai élvonalhoz játékerőben, utánpótlásban, versenyrendszerbenés infrastruktúrában. Reméljük, hamarosan Magyarországon rendezett nemzetközi versenyekről is be tudunk számolni!”

Aczél László, a Magyar Padelszövetség alelnöke a következőt tette hozzá: „Óriási boldogság ez a Magyar Padelszövetségnek is, hogy az eddigi négy-öt hazai pálya mellett még épül legalább ugyanennyi országszerte, sőt számításaink szerint jövő év végére már elképzelhető, hogy 20 padelpálya lesz használható Magyarországon. Kerekes Péter nemzetközi kinevezése történelmi pillanat, és biztosak vagyunk benne, hogy ez további lendületet ad padelpályák építéséhez, és még többen próbálják ki ezt a fantasztikus sportágat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik