L. Á. 2021.04.11 19:34

Öttusa-vk: hatodik a magyar vegyes váltó Szófiában

A szófiai öttusa világkupaverseny zárónapján Réti Kamilla és Szép Balázs lépett színre a 20 csapatot felvonultató mix váltóban. A magyarok a 6. helyen zártak.

A mix váltó egyik vasárnapi szereplője, Szép Balázs (Fotó: Tumbász Hédi – archív)

„Kellenek a versenyek, kell a visszaigazolás, hogy jó úton haladok” – így nyilatkozott két héttel ezelőtt a budapesti világkupaversenyen Szép Balázs, aki Simon Saroltával párosban ezüstérmet nyert az Orczy-kertben megrendezett mix váltóban. A csepeliek két versenyzője remek szimbiózisban dolgozott a versenyen, ha valamelyikük mélypontra került, jött a másik, és húzta, segítette csapattársát.

Szép Balázsnak az ezüst, de főként a páston nyújtott produkciója visszaadta a reményt, hiszen régóta gödörben volt már pályafutása, hosszú ideig tartott mire újra „megbarátkozott” ezzel a tusával, a versenyei sokszor a vívásban nyújtott teljesítményén csúsztak el. Ami örömteli, hogy a páston most sem veszítette el igazán önmagát!

Réti Kamillával alkotott csapatuk egy közepes úszás után kezdhette meg a vívást, amelyben pazar rajtot vettek versenyzőink. A magyar duó sorozatban hat győzelemmel nyitott, s bár a végére egy kissé elfáradtak öttusázóink 17 győzelemmel zárták le ezt a tusát.

A lovaglásban mindkét versenyzőnek egy-egy verőhibája akadt, s pontszámuknak köszönhetően az 11. helyről készülődhettek a zárószámra, vagyis a laser runra. Amelyben a magyar váltónak végül a hatodik helyre sikerült felfutnia, de ahogy Martinek János férfi szövetségi kapitány fogalmazott: az érem sem lett volna elérhetetlen álom számukra.

„A képességeik alapján meg lehetett volna, csak sajnos Balázs most nem tudta a tőle megszokott futóformát hozni. Amikor kijött, arról panaszkodott, hogy érthetetlen módon súlyproblémái adódtak, vérvételre lesz szüksége annak érdekében, hogy megnézzék, miért ugrott fel két hét alatt hirtelen hat kilónyi súly rá. Érthetően nem érezte komfortosan magát a futás alatt, és az elmúlt hetek edzései során sem” – mondta a kapitány, aki a válogatott gerincével Szófiában marad, mert csütörtöktől az idény harmadik világkupáját rendezik meg a bolgár fővárosban. A nőknél Réti Kamilla helyét Simon Sarolta veszi át az indulók között, a férfiaknál Marosi Ádámot Demeter Bence váltja, aki jó teljesítménnyel igazolná, olimpiai kvótásként mindenképpen helye van a júliusban kezdődő ötkarikás játékokon.

VILÁGKUPAVERSENY, SZÓFIA
Mix váltó:
1. Kazahsztán 1442, 2. Fehéroroszország 1420, 3. Dél-Korea 1415, ...6. Magyarország (Réti Kamilla, Szép Balázs) 1402 pont (úszás: 2:06.14/298 pont, vívás: 17 győzelem/202, lovaglás: 285 pont

2021.05.06 22:29:50

Egyéb egyéni Cs. M.

Az angol dartsos maradt a tabella élén, de csütörtöki legyőzője és Michael van Gerwen is ott van a nyomában.

2021.05.06 10:20:48

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„A sajtófőnök próbált eltolni, de Roy Hodgson megfordult, és azt mondta: erre a kérdésre még válaszol.”

2021.05.03 23:43:06

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Rengeteg jó tanácsot kapok arra, hogyan kezdjem, folytassam a futást, kerékpározást, úszást, akármi mást, de annak nem találtam nyomát a világhálón, hogy ki és hol mondja meg, mire vagyok alkalmas, és hogyan kell csinálni – jól.

2021.05.02 08:39:41

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

„Ott nem lesz helye visszafelé tekintgetésnek, kizárólag arra a két napra kell koncentrálni.”

2021.04.30 11:19:54

Egyéb egyéni TÓTH ÁDÁM

A labda elől elugrik, a new pilates órákon viszont kikapcsolódik egy-egy hajnali híradós nap után.