I. SZ., MTI 2022.08.17 20:14 Frissítve: 2022.08.17 20:22

Öttusa: bizottság vizsgálja a Gulyás–Kállai konfliktust

Négyfős bizottság vizsgálja majd ki a júliusi öttusa-világbajnokságon egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes Gulyás Michelle és a női válogatottat irányító Kállai Ákos között kialakult helyzetet.

Gulyás Michelle (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Magyar Öttusaszövetség elnöksége szerdán ülésezett, ezen – amint arról a MÖSZ közleményben számolt be – a kapitány és az UTE versenyzője közötti vita is napirendre került. A vizsgálóbizottság felállítását Simicskó István elnök javasolta, a jelenlévők pedig egyhangúlag megszavazták. A testületbe Vörös Zsuzsanna, a MÖSZ általános alelnöke, Vidoven Árpád és Andrási Péter alelnök, valamint Beke Zsuzsa elnökségi tag került be. A bizottság foglalkozik majd minden aktuális, a sportágat érintő problémával, így „a jelenleg kialakult markáns konfliktusra” is megoldást szeretne találni – olvasható a tájékoztatásban.

 
Sportrádió: „Nem vagyunk hajlandóak együtt dolgozni a kapitánnyal”

A szeptemberi székesfehérvári Európa-bajnokságot követően kerül majd sor a helyzet tisztázására, és a testület előreláthatólag november 30-ig bezárólag él javaslattal az elnökség felé. A cél az, hogy a következő szezon zökkenőmentesen indulhasson mindenki számára - hangsúlyozza a közlemény.

A július végi alexandriai világbajnokság után Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője a Sportrádiónak úgy nyilatkozott: a továbbiakban nem hajlandók együtt dolgozni a női válogatott szövetségi kapitányával. A döntésüket azzal indokolta, hogy az elmúlt években Kállai Ákostól nem kaptak támogatást, a klubedzéseiket nem látogatta a szakvezető, Gulyás Michelle pedig az egyik edzőtáborból sírva hívta fel őt azzal, hogy a kapitány olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak.

2022.09.23 10:36:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.22 15:58:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2022.09.22 10:56:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A világkupának fontos szerepe van az októberi világbajnokság előtt.

2022.09.21 23:46:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Aki mindebből csak a versenyzői becsvágyra következtet, az a helyzet alapos továbbgondolására szorul. Szívesen segítek neki. Szekeres Pál ép sportmúltja, beágyazottsága, annak szolgálatba állítása olyan változtatásokra is képes volt, amelyek révén Magyarország ma a parasportban is felzárkózott a világ élvonalához.