MOB: Kulcsár az első években ügyvezető elnökként irányítana

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.02. 14:54
Mint megírtuk, Kulcsár Krisztián lett a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. A sorrendben 16. MOB-elnök 108 szavazatot kapott a döntő fordulóban, az eddigi elnök, Borkai Zsolt 51-et. A harmadik jelölt, Szabó Bence az első szavazási körben kiesett.

Az elnökválasztás után, amíg a két alelnökre leadott szavazatokat összeszámolták, Kulcsár Krisztián már MOB-elnökként szólt a tagsághoz.Kulcsár Krisztián már MOB-elnökként szólt a tagsághoz.

„Ez az első pillanat, amikor igazán zavarban vagyok. Szeretném megköszönni a tagság támogatását és bizalmát. Amit ígérni tudok, az az, hogy amit a programbeszédemben elmondtam, az megvalósul. Ez azonban nélkületek, a segítségetek és munkátok nélkül nem jön létre. Számítok rátok. Köszönöm!” – mondta.

Az új elnök ezután a sajtónak megerősítette, Svájcból mindenképpen Budapestre költözik, és a MOB vezetését – „legalábbis az első években” – ügyvezető elnökként képzeli el.

„Úgy tudom, az alapszabály ezt nem zárja ki” – fogalmazott a frissen megválasztott elnök, aki közölte, már szerdán munkába áll. Beszélt arról is, hogy a Nemzetközi Vívószövetség részéről érdekkonfliktus áll fenn, hogy egyszerre töltse be a sportigazgatói, valamint a MOB elnöki tisztét. Ezért a svájci állását a jelenlegi formában fel kell adnia.

Kulcsár Krisztián elárulta: az elnökválasztáson számított erre az eredményre, mert a sportági szakszövetségek részéről érezte, hogy igény van a változásra. Ugyanakkor nem gondolja azt, hogy Borkai Zsolt bukott ember lenne.

Az új MOB-elnök céljai között a legfontosabbnak a partneri kapcsolatok kialakítását tartja a sportélet szereplőivel, valamint a média munkatársaival. Első fontos teendőjének azt tartja, hogy tájékozódjon arról: a sportágak, illetve az egyesületek milyen problémákkal küzdenek, és elnökként miben tud nekik segíteni.

Megemlítette, hogy Budapest olimpiai pályázatát mindig is fontosnak tartja majd. Miként azt is, hogy „javítsuk az eredményességet, először közép-, majd hosszú távon”, amit szerinte a sportági bázisok kiszélesítésével lehet elérni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik