Létesítmény: mindenki számára elérhető az V. kerületi sportközpont

Vágólapra másolva!
2021.09.14. 18:27
Szeptembertől mindenki előtt nyitva áll az V. Kerület Önkormányzata által létrehozott világszínvonalú sport- és élményközpont. A teljes nyitást jelképezve, a bejárat előtt kifeszített nemzeti színű szalagot Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere vágta át Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Szivós Márton, világbajnok magyar vízilabdázó társaságában – tájékoztatta szerkesztőségünket a fővárosi V. kerület önkormányzata.

 

Az átadást olyan sportkiválóságok ünnepelték, mint Gyurta Dániel, olimpia bajnok úszó, Schmittné Makray Katalin, Belváros díszpolgára, olimpia ezüstérmes tornász, az V. kerületben élő ifj. Becsey János paralimpiai úszóbajnok és Kékesi Márton alpesi síző, olimpikon.

Az uszodai, fitnesz és wellness szolgáltatások igénybevételét Belváros Önkormányzata augusztus 31-ig kizárólag a belvárosiak számára biztosította, ráadásul ingyenesen.

 

Az épületet, amelynek homlokzatát az emberi izomrostok motívuma teszi különlegessé, Skardelli György, Kossuth-díjas építész tervezte, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón.

A multifunkcionális létesítmény szolgáltatáskínálata egyedülállóan sokszínű és valóban XXI. századi megoldásokat nyújt a látogatóknak. A fitneszrészleg egy applikáció segítségével használható, amely a személyre szabott profil és edzésterv kialakítását követően úgy működik, hogy a gépek automatikusan vezetik és állítják be magukat, tehát nem kell várakozással és a sporteszközök beállításával időt tölteni.

A belvárosiak számára nemcsak a könnyű megközelíthetőség, hanem az V. kerületieknek biztosított jelentős belépőjegy- és bérletkedvezmények is garantálják a szolgáltatások széles körű elérhetőségét, például a Belvárosi Swim & Go bérlet megváltásával 30 napon át alkalmanként 600 Ft-ért úszhatnak a helyiek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik