nemzetisport.hu 2021.09.16 20:53 Frissítve: 2021.09.16 22:38

Létesítmény: minden idők legnagyobb tornaterem- és uszodaépítési programja zajlik

Menczer Tamás szerint a kormány jóvoltából minden idők legnagyobb tornaterem- és uszodaépítési programja zajlik jelenleg annak érdekében, hogy a magyar gyerekek megfelelő körülmények között tudjanak sportolni, mozogni vagy úszni – MTI.

Menczer Tamás szerint minden idők legnagyobb tanterem- és uszodaépítési programja zajlik (Fotó: Menczer Tamás Facebook-oldala)
Menczer Tamás szerint minden idők legnagyobb tanterem- és uszodaépítési programja zajlik (Fotó: Menczer Tamás Facebook-oldala)

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára erről csütörtök délután a lakhelyén, Budakeszin, egy félpályás kosárlabdapálya avatásán beszélt.

Menczer kiemelte: egy ország akkor erős, ha fiataljai tudnak együtt küzdeni, megtanulják együtt, hogy milyen a sikert átélni, illetve testileg és lelkileg elég erősek ahhoz, hogy a vereségből is fel tudjanak állni.

„A sport mindezekre megtanít, ezért akkor vagyunk erősek, ha olyan fiataljaink vannak, akik rendszeresen mozognak, sportolnak" – jelentette ki az államtitkár, majd utalt arra, hogy a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően ma már több mint 1.2 millió gyerek sportol Magyarországon napi rendszerességgel. Hozzátette: a kormány igyekszik megteremteni ehhez az infrastrukturális feltételeket, és minden idők legnagyobb tornaterem- és uszodaépítési programjának keretében jelenleg mintegy 40 milliárd forint értékben több mint 100 településen zajlanak ilyen beruházások.

Menczer Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az ország sikeres védekezésének és a nagy átoltottságának köszönhetően a profi sportolók újra közönség előtt mérkőzhetnek meg egymással, illetve a fiatalok és az amatőrök is együtt sportolhatnak az olyan létesítményekben, mint amilyet például csütörtökön Budakeszin adták át.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a kormány több megvalósult sportos beruházást is támogatott a Pest megyei településen, így összességében több mint 1.3 milliárd forinttal járult hozzá a bringapark, a kivilágított futókör, a műfüves focipálya és a tanuszoda megépítéséhez.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere elmondta, hogy a most elkészült kosárlabdapálya hármas összefogásban, a városi önkormányzat, a Fenstherm Kontakt Kft. és a kormány együttműködésében jött létre, és remélik, hogy hamarosan a pálya másik térfele is elkészül.

Az új létesítményt elsőként a budakeszi Ball Sport Club Kosárlabda Egyesület utánpótláskorú játékosai vehették birtokba, ők az esemény kapcsán találkozhattak a 127-szeres válogatott Dávid Kornéllal, valamint Barnai Judittal, az ELTE BEAC Újbuda ugyancsak válogatott játékosával.

(MTI)

2021.10.18 17:05:36

Egyéb egyéni ROSKA EMESE BOGLÁRKA (Barcelona)

Beszélgetés diplomáciai feladatokról, a sport konzerváló erejéről és persze a teniszről.

2021.10.18 22:04:42

Egyéb egyéni L. P. I.

2021.10.18 13:46:41

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Gyors, erős, okos, és szerelmes a vívásba: a 28 éves vívónő nyerni ment a tokiói paralimpiára.

2021.10.15 15:52:52

Egyéb egyéni B. D. K.

Jobban meg tud élni a közel hárommillió Instagram-követőjéből, mintha harcolna.

2021.10.13 22:32:46

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A kívülállóban nyilván felvetődhet a kérdés, miként lehetséges, hogy a profi sport igencsak ellenőrzött rendszerében élők között is rendre előfordulnak hasonló esetek. Főleg ennyi idővel a koronavírus-járvány kitörése után, amikor már az orvosoknak, de még a civileknek is sokkal több az információjuk a betegségről, mint tavaly volt.