Csupasport: Korok Fatima 74 méterre merülne uszony nélkül

Vágólapra másolva!
2022.01.23. 20:00
Korábbi sérülését követő rehabilitációja miatt a téli időszakban három hónapot itthon tölt Korok Fatima, a szabadtüdős merülés kétszeres világbajnoka, sőt márciusig itthon készül az idei év fő eseményére, a Bahama-szigeteknél rendezendő meghívásos elitversenyre.

„Szinte egész évben külföldön élek, mindig ott, ahol a versenyeket rendezik, de a téli alapozásra a konditermi és a medencés edzések itthon is megfelelőek – kezdte Korok Fatima, a szabadtüdős merülés kétszeres világbajnoka, aki 2019-ben Franciaországban 81 méterrel, két évvel később Cipruson 89 méterrel nyert. – Száraz edzéseim is vannak, ilyenek a légzés, a meditációs és vizualizációs gyakorlatok, utóbbival a nappaliban fekve is elképzelhetem, hogy éppen merülök, de a jóga és a nyújtás is fontos része a mindennapjaimnak.”„Szinte egész évben külföldön élek, mindig ott, ahol a versenyeket rendezik, de a téli alapozásra a konditermi és a medencés edzések itthon is megfelelőek – kezdte Korok Fatima, a szabadtüdős merülés kétszeres világbajnoka, aki 2019-ben Franciaországban 81 méterrel, két évvel később Cipruson 89 méterrel nyert. – Száraz edzéseim is vannak, ilyenek a légzés, a meditációs és vizualizációs gyakorlatok, utóbbival a nappaliban fekve is elképzelhetem, hogy éppen merülök, de a jóga és a nyújtás is fontos része a mindennapjaimnak.”

A Szabadtüdős Merülés Nemzetközi Szövetsége (AIDA) és a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége (CMAS) által rendezett versenyeken egyaránt négy kategória létezik. Az egyik a dupla uszonyos, a másik a sellőuszonyos, amelyben egyetlen nagy, mindkét lábat „összekötő” uszony segít a merülésben.

A harmadik a free immersion, azaz a szabadmerülés, amelyben Korok Fatima már aranyéremmel bizonyított, míg a negyedik, az úgynevezett uszony nélküli kategóriában (Constant Weight No Fins – CNF) szeretne további kiemelkedő eredményeket elérni.

Céljainak eléréséről a csupasport.hu oldalán beszél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik