Csupasport: fotózáson érte baleset a testépítőt

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.06.16. 19:52
Címkék
A nagy tehetségnek tartott Jean-Pierre Fux karrierje véget ért, amikor az edzőteremben képeket készítettek róla, de később edzőként és tanácsadóként ismét a figyelem középpontjába került.

Némi túlzással állíthatjuk, Jean-Pierre Fux azt követően vált igazán híressé, hogy egy szerencsétlen sportbaleset következtében gajra ment a karrierje. Harmincnégy évesen egy meglehetősen furcsa baleset következtében tönkrement mindkét lába, de edzőként új fejezetet nyitott életében, és ennek köszönhetően sokkal többet cikkeztek róla, mint aktív sportoló korában.

A kilencvenes évek elején üstökösként robbant be a nemzetközi testépítésbe a svájci születésű Jean-Pierre Fux. Mindössze 26 éves volt, amikor megnyerte a Nemzetközi Testépítő-szövetség (IFBB) amatőr világbajnokságát, és ezzel megszerezte a profi kártyát.

A tömeghajhásznak becézett svájci 1996-ban lépett először színpadra a hivatásosok között, méghozzá az Arnold Classicon és a Mr. Olympián: előbbin kilencedik, utóbbin nyolcadik lett. Két évvel később a negyedik helyre tornázta fel magát az Arnold Classicon, és sokan azt hitték, innen megállíthatatlan lesz. Nem így történt.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik