N. Zs. 2021.04.08 22:11 Frissítve: 2021.04.08 22:12

Csupasport: felmondott, hogy megvalósítsa az álmát

Gépfegyveres harc, medvetámadás vagy éppen óriási hóvihar. Ezek sem állhattak Csutka István útjába, aki hosszútávú túrázásai során rengeteg élménnyel gazdagodott.

 

Csutka István színművész, táncművész, kommunikációs szakember, előadó, tréner és nem utolsósorban hosszú távú túrázó. Bejárta szinte az egész világot, rengeteg érdekes történetet mesélt a csupasport.hu oldalának, kezdjük azzal, hogyan kezdődött a túrázás iránti szeretete.

„Édesapámtól datálódik, gyerekkoromban ő olvasott nekem, ám nem meséket, hanem inkább vadászírók elbeszéléseit, kalandregényeit, például Széchenyi Zsigmond írásait
– kezdte az ötvennégy éves sportember. – Ezek a történetek miatt volt ez a fajta kalandvágyam Afrika felé, vagy akár a hegymászás felé. Kétezernyolcban egy televíziós csatornánál dolgoztam, Erőss Zsolttal készítettem egy interjút, majd utána beszélgettünk, és szóba került, hogy ő már volt a Kilimandzsárón, mondtam neki, hogy nekem ez gyerekkori álmom, szóval irigylem emiatt. Azt mondta, hogy most megy megint, és van egy szabad hely még. Mondtam neki – persze poénból – hogy hadd menjek vele, amire azt mondta, hogy holnap be kell fizetni a repülőjegyet, és kérdezte, mi lesz a munkámmal? Felmondtam, megvettem a jegyet, és elmentem velük.”

A cikk folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható.

2021.04.15 10:04:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Azt tudjuk, mozogni egészséges a testnek, arról azonban kevesebb szó esik, hogy milyen jót tesz a léleknek is egy kiadós edzés. (x)

2021.04.14 16:57:02

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Tulajdonképpen egy körforgás, amiben végső soron mindenki jól jár. (x)

2021.04.14 11:41:32

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS, KOHÁN GERGELY, KOVÁCS ERIKA, SZŰCS ANDRÁS

100 NAP TOKIÓIG. Milák Kristóf trénere többször újraírta az edzéstervet, Lőrincz Tamás az átállás miatt aggódik.

2021.04.13 14:17:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Miért fogadnál fel személyi edzőt, hiszen az csak a profiknak való?! – teheted fel magadban a kérdést látva a sok fitnesz gurut a közösségi oldalakon.

2021.04.12 20:56:31

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A NOB kiadja a nemzetközi szövetségeknek, hogy szervezzék meg ötkarikás versenyeiket, övék tehát a főszerep. Ha ők nincsenek, versenyek sincsenek. Ez persze felveti a kérdést, hogy a folyamatosan sérülő hagyományokon túl mi indokolja a testület túlsúlyát a világ sportjában.