Csupasport: a hegymászásnak köszönheti szédületes UTH-győzelmét a fiatal terepfutó

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.06.10. 20:59
Klucsár Marcell mindössze 21 évesen nyerte meg a Salomon Ultra Trail Hungaryt. Imádja a hegyeket, tizenéves kora óta teljesítménytúrázik és hódítja meg a hegycsúcsokat.

„A természet szeretete gyerekkoromból ered, sokat kirándultunk a családommal. Tizenöt éves koromban kezdtem el teljesítménytúrákra járni, ezek már hosszabb, ötven-száz kilométeres távok voltak. De már előtte is jártam háromezer méter feletti hegyeken.”„A természet szeretete gyerekkoromból ered, sokat kirándultunk a családommal. Tizenöt éves koromban kezdtem el teljesítménytúrákra járni, ezek már hosszabb, ötven-száz kilométeres távok voltak. De már előtte is jártam háromezer méter feletti hegyeken.”

Marcell legemlékezetesebb mászása a Mont Blanc 4810 méter magas csúcsa volt még 2018-ban. Azóta is rendszeresen mennek hegyet mászni a barátaival, jártak többek közt a Grossglockneren meg a Tátrában.

A hegyek szeretete egy idő után a terepfutást is magával hozta, miután a teljesítménytúrákba már bele-bele kocogott, egyre hosszabb távokat, mígnem megszületett az elhatározás, hogy lefutja a maratonit.

Hogy miként jutott el innen az Ultra Trail Hungaryre, és nyerte meg a patinás versenyt, a csupasport.hu oldalán kiderül, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik