Birkózó Eb: Köszönöm a magyaroknak, hogy ilyen gyorsan befogadtak – Bajcajev

K. G., P. V.K. G., P. V.
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 21:03
Muszukajev Iszmail és Bajcajev Vlagyiszlav is aranyéremért birkózik kedden a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Mindkét honosított versenyzőnk hálás a magyar közönségnek azért a szurkolásért, amit a hétfői versenynapon kaptak. Többek között erről is beszéltek az NSO Tv-nek az elődöntők után. 

„Két éve nem birkóztam nagy versenyen, úgyhogy nagyon fontos nekem ez az Eb. Nagyon jó érzés újra a szőnyegen lenni, nagyon motivált vagyok, egyértelműen győzni akarok, ennek megfelelően kiemelten készültem a budapesti Eb-re. Az elődöntő végén felszabadultan ünnepeltem, ez egyszerre szólt a magyar közönségnek és a csapatnak – nagyon jólesik, hogy befogadtak, és segítettek, hogy ilyen könnyen beilleszkedhessek – mondta Bajcajev Vlagyiszlav, akinek a budapesti Eb az első versenye magyar színekben. Videónkban a 97 kg-ban induló versenyző arról is beszél, mi az álma, minek az első állomásai ez a kontinensviadal.

„Jó formában érzem magam, talán a kétezer-tizenkilences nur-szultani kvalifikációs vébén voltam csak jobb erőben. De magabiztos és motivált vagyok, amiben a közönség is rengeteget segít: nagyon jólesik a biztatásuk, remélem, a keddi döntőben is ugyanilyen remek szurkolást kapok és egész Magyarországnak örömet tudok szerezni!” – nyilatkozta az NSO Tv-nek Muszukajev Iszmail, aki kedden a 65 kg-osok versenyében küzd meg az aranyéremért.

BIRKÓZÁS
EURÓPA-BAJNOKSÁG (Budapest, BOK Csarnok)
ELŐDÖNTŐ
Szabadfogás, 65kg: Muszukajev (magyar)
–Bienkowski (lengyel)11:0
Szabadfogás, 97 kg: Bajcajev (magyar)
–Thiele (német)8:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik