Az Év Sportolója Gála: felvidéki díszvendég az Egyesült Államokból – még 7 nap

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.01. 17:36
null
Timea Majorová világhírű fitneszbajnok a konyhában is figyel az egészséges életmódra
Timea Majorová, avagy Major Tímea – az Amerikát is meghódító fitneszkirálynő magyar édesapa és szlovák édesanya gyermekeként nőtt fel a csehszlovákiai (ma szlovákiai) magyar kisvárosban, Zselízben.

Díszvendég lesz és díjat ad át a 66. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán Timea Majorová világhírű fitneszbajnok.

A Felvidéken magyar iskolába járó Majorova már egészen fiatalon indult sportfitnesz-versenyeken, de a divat- és szépségvilágban is kipróbálta magát, szépségversenyt is nyert. Az 1992-ben függetlenné vált Szlovákiában – ahol az első fitneszversenye az 1994-es Ms. Slovakia fitneszbajnokság volt, ahol második helyezést ért el, a következő évben már nyert – mindent elért, amit lehetett, így 1997-ben az Amerikai Egyesült Államokba költözött.

Los Angelesben tovább folytatta fitneszkarrierjét, de továbbra is Szlovákiát képviselte a világversenyeken. 1997-ben amatőr világbajnokságot nyert, majd profi versenyző lett az IFBB-nél. Első fitneszolimpiáján 1998-ban vett részt, rögtön hatodik helyezést ért el. Több mint húsz fontos nemzetközi versenyen szerepelt, utolsó győzelmét 2001-ben Budapesten érte el az Európa-kupa megnyerésével. 2000-ben a legrangosabb szaklap, a Flex magazin olvasói több millió szavazattal a legszexibb fitneszmodellnek választottak meg.

Los Angelesben a sztárok körében is rendkívül népszerű fitnesztermet üzemeltet, amelyben üzlettársa volt a decemberben elhunyt Ryan O'Neal (a Love Story című film főszereplője), és a vendégkör tagja volt hosszú időn át Bruce Willis, Cindy Crawford, Liv Taylor, Harrison Ford, David Duchovny vagy Sarah Jessica Parker is.

„Sok mindenkivel találkoztam, de mindenki közül talán a Joe Weiderrel és az Arnold Schwarzeneggerrel való találkozás volt számomra a legnagyobb élmény – mesélte Timea Majorová egy korábbi interjúban, amit a felvidek.ma oldalnak adott. – Arnold nagyon barátságos ember, mindig bejött az öltözőbe, és beszélgetett velünk a versenyek előtt.”

Az Arnold Schwarzeneggerrel való találkozás életre szóló élmény volt
Az Arnold Schwarzeneggerrel való találkozás életre szóló élmény volt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik