Az Év Sportolója Gála 2020: Bereznay Dániel az Év e-sportolója

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 19:52
A tavaly bevezetett, fiatal kategória győztese, az Év e-sportolója kiválasztásában a Magyar E-sportszövetség volt az MSÚSZ szakmai partnere, és a sportújságíró-szövetségnél a díjra pályázók közül a szakmai testület Bereznay Dánielt választotta a legjobbnak.     
Bereznay Dániel lett az Év e-sportolója (Fotó: MSÚSZ/Zsigmond László) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!
Bereznay Dániel lett az Év e-sportolója (Fotó: MSÚSZ/Zsigmond László) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE!

A 21 éves Bereznay 2013-ban csatlakozott először egy e-sportligába. A Formula–1 hivatalos e-sport-bajnokságában 2020-ban egyéni összetettben az ötödik, konstruktőrként, csapatban a második helyezést szerezte meg. Az Alfa Romeo virtuális pilótája utolsó versenyén a dobogóra is felállhatott., ezzel koronázta meg a 2020-as évét, amelynek versenyein 75 ezer dollárt nyert.

„Az e-sport az egyik legfiatalabb közösségi sport világszerte, amely együttműködik más nemzetközi sportszövetségekkel, népszerűsíti a sportágakat, egyben megújítja azokat, digitalizálja a játékokat, és arra biztatja a sportolókat, hogy éljenek jókedvűen, egészségesen és aktívan” – mondta a díjat átadó Vlad Marinescu, a Nemzetközi E-sportszövetség román származású amerikai elnöke.

Bereznay Dániel pedig ekképp fogadta az elismerést: „Nagyon megható, hogy immár nem csak magamat képviselem egy kis szobában, hanem egész Magyarországot is. Több mint harmincezer versenyző jelentkezett erre a szezonra, büszke vagyok rá, hogy a legjobb húszban ott lehetek minden évben egyedüli magyarként, és egy Formula–1-es csapat része lehetek.”

A GÁLÁRÓL BŐVEBBEN ÉS A TOVÁBBI GYŐZTESEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik