Asztalitenisz-vb: mindkét csapatunk Japánnal került egy csoportba

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 12:56
null
Madarász Dórára vár a feladat, hogy női csapatunk húzó embere legyen (Fotó: Földi Imre)
Csengtuban, a pénteken kezdődő csapat-világbajnokság helyszínén elkészítették a csoportbeosztást. A nagycsapatok közül női válogatottunk – amely az utolsó pillanatban három játékosra szűkült, miután az elutazás előtt Nagyváradi Mercédesz koronavírus-tesztje pozitív lett – és férfi együttesünk is Japánnal került egy csoportba.

Az esztendő legjelentősebb nemzetközi eseményének, a pénteken rajtoló csapat-világbajnokságnak a kínai Csengtu ad otthont. A szervezők a koronavírus miatt rendkívül szigorú szabályok mellett rendezik meg a versenyt: az országba kizárólag a nemzetközi szövetség által bérelt charterjáratokkal lehetett beutazni, az érkezésről kizárólag buborékrendszerben mozoghatnak a versenyzők, az edzők és minden résztvevő. Az elutazás előtt természetesen kötelező volt tesztelni, aminek magyar szempontból fájó következményei lettek.

„Nagyváradi Mercédesz tesztje pozitív lett, így ő nem tarthatott velünk, ami azt jelenti, hogy tartalék nélkül, három játékossal kell megoldanunk a világbajnokságot” – mondta női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán. Mivel az már korábban eldőlt, hogy első számú asztaliteniszezőnk, Póta Georgina családi okok miatt nem tudta vállalni a szereplést, így a kapitány a Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Dari Helga hármassal számolhat Csengtuban. Az egyébként sem könnyű feladat tehát még nehezebbé vált, pláne, hogy a szerdai sorsolásnál a mieinket a második kalapból húzták, s végül Japánnal, Lengyelországgal, Szlovákiával és Üzbegisztánnal kerültek össze – a csoportból az első két helyezett kvalifikálja magát a nyolcaddöntőbe.

A férfiak a Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás négyessel vágtak neki a világbajnokságnak, s tekintve, hogy válogatottunkat az utolsó kalapból sorsolták, a továbbjutást illetően – itt az első kettő mellett a két legjobb csoportharmadik is a nyolcaddöntőbe kerül – nem lehetnek vérmes reményeink. Majorosékra egyébként Japán, Hongkong, Románia és Irán vár a csoportkörben.

„A sorsolás alapján van két csoport, amibe szívesebben kerültünk volna, de ez van, ezt kell megoldanunk. Erős ellenfeleket kaptunk, de megyünk előre, s igyekszünk meccset, meccseket nyerni” – fogalmazott férficsapatunk szövetségi kapitánya, Muskó Péter.

A magyarok csoportja a csapat-világbajnokságon
Férfiak. 3. csoport:
Japán, Hongkong, Románia, Irán, MAGYARORSZÁG
Nők. 2. csoport: Japán, MAGYARORSZÁG, Lengyelország, Szlovákia, Üzbegisztán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik