Asztalitenisz Top 16-bajnokság: az esélyesek gond nélkül vették a csoportkört

Vágólapra másolva!
2022.12.06. 17:28
null
A múlt héten magyar bajnoki címet szerző Majoros Bence versenyben van a Top 16-bajnokság első helyéért (Fotó: Dömötör Csaba/archív)
A nőknél teljes volt a létszám, a férfiaknál viszont végül csak tizennégyen indultak, a válogatott keret tagjai azonban ettől függetlenül gond nélkül kvalifikálták magukat a negyeddöntőbe.

A hétfői sorsolás pillanatában ugyan még teljes létszámmal, azaz 16 indulóval számoltak a szervezők a férfiaknál Top 16-bajnokságon, a keddi rajtra azonban kettővel kevesebben maradtak, így a négy négyes csoportból két négyes és két hármas maradt. Muskó Péter szövetségi kapitány szempontjából rossz hír, hogy az egyik visszalépő a válogatott keret szűkebb magjához tartozó András Csaba volt, aki az egy héttel ezelőtti országos bajnokságon szerzett csípősérülése miatt nem vállalta a szereplést. A keret további négy meghatározó játékosa viszont hozta a kötelezőt, Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás is csoportelsőként jutott tovább a szerdai negyeddöntőbe.

A nőknél Póta Georgina és Madarász Dóra távollétében Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány elsősorban azt figyelhette, hogy a fiatalok miként szerepelnek, s végül elégedett lehetett, ugyanis Hartbrich Leonie, Dari Helga, Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz is gond nélkül vette az akadályt – a statisztikás fiatal Szosznyák Emma csoportgyőzelme viszont némi meglepetés, különösen, hogy többek között a tavalyi magyar bajnok Imre Leilát is maga mögé utasította.

Az Ormai László Asztalitenisz-csarnokban zajló verseny szerda délután a negyeddöntővel folytatódik, s estére kiderül, kik lesznek az idei utolsó hazai verseny dobogósai és győztesei.

A nyolcaddöntő mezőnye
Férfiak
: Majoros Bence (Chartres TT, francia), Kishegyi Ákos (Városi SE Dunakeszi), Szudi Ádám (SPO Rouen, francia), Ócsai Máté (Első Mosonmagyaróvári TE), Ecseki Nándor (SPG Wels, osztrák), Vitsek Iván (Szegedi AC), Lakatos Tamás (Amiens STT, francia), Kramarics Gergő (Első Mosonmagyaróvári TE)
Nők: Hartbrich Leonie (SV Böblingen, német), Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia), Szosznyák Emma (Statisztika UAK), Imre Leila (Budapesti Erdért SE), Dari Helga (SH-ITB Budaörsi SC), Nagyváradi Mercédesz (TSV Schwabhausen, német), Bálint Bernadett (CSM Victoria Carei, romániai), Volentics Anna (Városi SE Dunakeszi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik