Asztalitenisz: Majoros a világranglista-3. kínait is megszorongatta

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 11:32
null
Majoros Bence nagyszerűen játszott kínai ellenfelével szemben a győzelemhez azonban most ez is kevés volt (Fotó: Földi Imre)
Két bravúros győzelem után a budapesti star contender-verseny nyolcaddöntőjében vereséget szenvedett Majoros Bence, ám a világranglistán 3. helyen álló kínai Liang Csing-kun elleni teljesítményére így is büszke lehet.

 

„Általában nem az ellenfélre figyelek, mindig saját játékomat igyekszem játszani” – mondta már korábban többször is Majoros Bence (világranglista-135.). Így volt ez szerda este, amikor a budapesti star contender-versenyen a legjobb 32 közé jutásért legyőzte a nála jóval előrébb jegyzett francia Emmanuel Lebessont (41.), majd amikor a következő körben csütörtökön búcsúztatta a világranglistán ugyancsak sokkal jobb pozícióban lévő svéd Anton Kallberget (15.). E két, valóban fantasztikus bravúrnak köszönhetően a péntek délelőtti programban már nyolcaddöntőben állt asztalhoz, ami azért is különleges, mert star contender-versenyen magyar férfijátékos egyesben még soha nem jutott el idáig.

Már a korábban említett két ellenfél is félelmetes volt, ám a Liang Csing-kun (3.) még hozzájuk képest is egy szinttel feljebb áll. A jobbkezes klasszis eredménylistája ugyan kínai szinten visszafogottnak számít, de tegyük gyorsan hozzá, a legutóbbi két világbajnokságon egyesben eddig azért jutott „csak” a bronzig, mert ott volt előtte két honfitársa, a világranglistát vezető Fan Csen-tung és a sportág talán valaha volt legnagyobb alakja, az ötszörös olimpiai és tizenkétszeres világbajnok Ma Lung. A világ többi részénél viszont jobb, amit Majoros Bence ellen is megmutatott, más kérdés, hogy ezért a 3:0-s sikerért alaposan meg kellett dolgoznia, s ez mindenképpen a magyar játékos dicséri. Majoros gyakorlatilag végig pariban volt a kínaival, fonák oldalról egészen parádés ütései is voltak, a fontos pillanatokban azonban a kínai valamivel higgadtabb volt.

„Van némi hiányérzetem, mivel az első játszmában még izgultam egy kicsit, emiatt néhányat hibáztam is – mondta a mérkőzést követően Majoros Bence. – Most játszottam először kínai topjátékos ellen, érdekes volt megtapasztalni, miben jobbak másoknál. Az biztos, hogy egyetlen pontot sem kaptam ingyen, miként az is, hogy ezen a szinten az sem fér bele, ha játszmánként egyet-kettőt hibázik az ember. A második szett elejétől már elmúlt az izgalom, s azt gondolom, összességében jó teljesítmény nyújtottam, helytálltam a világranglistán harmadik kínaival szemben is.”

A mieink számára ezzel véget ért a BOK-csarnokban zajló star contender-verseny, pihenésre azonban nincs lehetőség: hétfőtől két újabb torna kezdődik ugyanitt, a WTT-sorozat még a mostaninál is rangosabb versenye, a Champions, amelyen Majoros Bence és Póta Georgina is asztalhoz áll, ezzel párhuzamosan pedig az alacsonyabb besorolású Feeder-verseny, ezen férfi és női válogatottunk többi tagja szerepel majd.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Nyolcaddöntő:

Liang Csing-kun (kínai)–Majoros Bence 3:0 (9, 12, 6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik