R. B.
2021.05.26 13:44 Frissítve: 2021.05.26 13:44

Vitorlázás: nagy sikerrel zárult a Steering The Course Balatonfüreden

Tíz csapat és ötvenkét vitorlázó, hat futamon és öt darab J24-es hajóban mérte össze tudását a Magyar Vitorlás Szövetség által szervezett női vitorlás pályaversenyen Balatonfüreden. A hazai szakszövetség az eseményt a World Sailing által az idei esztendőben debütáló, világszerte megrendezett Steering The Course nemzetközi vitorláshéthez kapcsolódva hirdette meg. A női vitorlás napon a legeredményesebbnek Sabján Annamária csapata bizonyult – tájékoztatták a szervezők a Nemzeti Sportot.

Fotó: Hunsail Team

 

A Steering The Course kampány célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse meg a vitorlázást a lányok, hölgyek körében és hogy ösztönözze a fiatal lányokat arra, hogy kezdjék el a sportágat és próbálják ki magukat versenykörülmények között is.

A 6-8 csomós dél-nyugati szélben a csapatok gyenge esőben álltak rajthoz, hogy teljesítsék a rendezőség által kitűzött up&down pályát. Miután a szél kitartott,  Dávid Júlia versenyvezető mind a tervezett hat futamot megtartotta.

Az összpontszámok alapján a legeredményesebb Sabján Annamária csapata lett (tagjai: Bagi Eszter, Gál Gabriella, Tóth Viktória, Pettenkoffer Viktória), míg a dobogó második fokára a nap végén Weöres Márta egysége állhatott fel (tagjai: Németh Enikő, Stolk Flóra, Badar Bori, Erdi Hanna, Finánczy Panna). A versenyrendezőség értékelése alapján a versenynap harmadikként teljesítő csapata a Szabó Eszter vezette leányság volt (tagjai: Dalosné Balogh Anikó, Draskóczi Katalin, Mohos Katalin, Potsubay Katalin).

Holczhauser András, a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára örömét fejezte ki, hogy sok ifjúsági versenyző hölgy is megjelent más hajóosztályokból is.

„Lehet látni, hogy a vitorlázás egy olyan sport, ahol ismerni kell a hajóosztályt, így nem csoda, hogy ma ki vitte el a pálmát. De itt vannak az olimpikonjaink a Kerekedből, klubtársamék, Weöres Mártiék és nagyon sokan, akikkel találkozhatunk kint a vízen. Nagyon bízom benne, hogy az idei szezonban sokszor versenyeztek, versenyzünk egymás ellen” – fogalmazott Holczhauser András.

2022.11.13 23:54:30

Egyéb csapat nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A tények, amelyek nem cáfolhatók semmiféle mentegetőzéssel. Mert a feltételes mód egyértelmű hárítás, csak éppen van benne némi visszamenőleges remény. Ami szintén logikai nonszensz. Ez a »mi lett volna, ha« olyan, mint a »jó« döntés. Nálam ilyen sincs, csak simán döntés, hiszen a többi lehetőség nem lett kipróbálva.

2022.11.12 23:16:12

Egyéb csapat nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.