CS. B. 2021.09.21 16:46

Szabadidősport: Guinness-rekordkísérlet az Európai Sporthéten

Az Európai Sporthét szeptember 23. és 30. között ingyenes programok százait kínálja az érdeklődőknek. A Magyar Szabadidősport-szövetség (MASPORT) rendezvénysorozatának egyik különleges eseménye a szeptember 25-i BeActiveNight, amelynek keretében egy ugróköteles Guinness-rekordkísérlet is várja a résztvevőket Kőszegen.

A Magyar Szabadidősport Szövetség ingyenes programok százait kínálja az érdeklődöknek (Fotó: illusztárció, Európai Sporthét)
A Magyar Szabadidősport-szövetség ingyenes programok százait kínálja az érdeklődőknek (Fotó: illusztráció, Európai Sporthét)

 

A Töltődj fel sporttal! szlogennel futó egyhetes rendezvénysorozathoz szervezőként is csatlakozhat bárki, amennyiben nonprofit sporteseményt rendez és regisztrálja azt a honlapon.

Korábban már többször vettem részt, most viszont nagyköveti minőségben is csatlakozom az Európai Sporthéthez, és minél több embert buzdítok erre!” – mondta a többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles, Bánhegyi Adrienn.

 

A sportoló az Európai Sporthét keretén belül az ugróköteles közösségével egy Guinness-rekord felállítására is készül szeptember 25-én, 10.00-tól, Kőszegen.

A rekordkísérlet a Gyöngyös-patakhoz közel eső területen lesz. Négyen fogunk ugrókötelezni, miközben 300 ember követi majd kötél nélkül a ritmust, amit dobos és zenei aláfestés diktál. Megpróbáljuk áthajtani a kötelet minden résztvevő felett, ez körülbelül másfél-két órát vesz majd igénybe. Ha hibátlanul teljesítünk, akkor ez Guinness-rekord lesz, amiről a jelenlévő ugróköteles bírók által hitelesített felvételt készítünk. A helyi sportegyesületek tagjai közül sokan vesznek részt a kísérletben, de az utolsó pillanatig várjuk a lelkes érdeklődőket!”

A RÉSZLETES PROGRAMRÓL ITT, ÉS ITT TÁJÉKOZÓDHATNAK!

2021.10.25 22:39:15

Egyéb csapat Munkatársainktól

A látványsportágak szövetségei igyekeznek teret adni a tehetséges ifjaknak, a szabályozások többsége előremutató.

2021.10.25 19:32:29

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Nem sikerült biztonságos, problémamentes átmenetet biztosítani a fiataloknak a felnőttmezőny felé.

2021.09.11 15:45:12

Egyéb csapat CS. B.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség budapesti tisztújító közgyűlésén szavaztak bizalmat 43 tagország képviselői.

2021.03.08 22:21:19

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sokszor eszembe jut, hogy egy-egy valamikor népszerű, jegyzett sportág miért tűnt el, legalábbis a (sport)köztudatból. Okok mindig fellelhetők, ám általánosítani nehéz, hiszen a világ s benne a lehetőségek folyamatosan változnak.