Sportrádió: a 19 éves műkorcsolyázó élete első Eb-jére készül

Vágólapra másolva!
2022.12.21. 10:28
null
Láng Júlia már nagyon várja a finnországi Eb-t
Harmadik lett a budapesti Négy Nemzet Bajnokságon a felnőtteknél a műkorcsolyázó Láng Júlia, így újabb magyar bajnoki címet szerzett a minap és készülhet a január végi finnországi EB-re. A 19 éves sportolót Virányi Zsolt kérdezte.

 

„A Négy Nemzet Bajnokságon is sérülten indultan. Előtte rosszabbodott a helyzet a lábammal. Április óta küzdök ezzel a problémával, sok megoldása az orvosoknak sem volt. Azt mondták, hogy szorítsam össze a fogam, és így csináljam meg. Kezeléseket kaptam, amivel szinten lehet tartani a lábam. Így indultam neki ennek a versenynek, az edzéseken is a minőséget helyeztem a mennyiség elé. Elégedett vagyok, hogy sikerült megszereznem a harmadik magyar bajnoki címemet és dobogóra tudtam állni a Négy Nemzet Bajnokságon is” – mondta Láng Júlia.

„A rövid program után a második helyen álltam. Nem azt mondom, hogy el voltam keseredve, inkább dühös voltam. Ezt általában az előnyömre használom, ebből merítek erőt. Ismét sikerült egy olyan kört odatennem, amire nagyon büszke vagyok, főleg azok után, amin keresztülmentem.”

Elmondta, a CT alapján fáradásos törésnek nincs jele. Csontödéma alakult ki a jobb lábfejénél, illetve be is van gyulladva.

A 19 éves műkorcsolyázó a január végi Európa-bajnokságra készül, amit a finnországi Espoóban rendeznek meg.

„Ez lesz az első Európa-bajnokságom. Már volt két világbajnokságom, de Eb-n még nem szerepeltem, hiszen amikor kijutottam, akkor a koronavírus-járvány miatt törölték” – tette hozzá Láng Júlia.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik