Rögbi: óriási fordítás után bajnok az Esztergom

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.28. 20:04
null
Az Esztergomi Vitézek 12. alkalommal nyerték meg a magyar rögbibajnokságot (Fotó: Papp Vilmos)<br />
Az Esztergomi Vitézek nyerte meg a rögbibajnokságot – a klub története során tizenkettedszer –, miután az Extraliga döntőjében hazai környezetben óriásit fordítva kétpontos győzelmet aratott a Kecskeméti ARC ellen.

 

A döntő első pontjait két büntetőből az Esztergom szerezte, a kettő között eltelt közel tíz percben azonban a kecskemétiek harcoltak ki mezőnyfölényt. De hiába... A 21. percben azonban már teljesen megérdemelten fordítottak a mérkőzés első céljával, valamint a szezon legjobbjának megválasztott Nagyhegyesi Szabolcs sikeres célbónuszával. Támadásban maradt a Kecskemét, döntően az esztergomi térfélen folyt a játék, a vendéglátóktól csupán néhány megindulásra futotta. Oda-vissza apró szurkálások jellemezték a következő perceket, harcos mezőnymunkával megspékelve, amelynek eredményeként az esztergomiak válogatott kilencese, Czakó Attila szállt ki a játékból vérző orral. A 35. percben a kecskemétiek – akik különben az alapszakasz mindkét meccsét megnyerték a Vitézek ellen – egy büntetővel növelték az előnyüket, ami így a szünetre négy pont lett (6–10).

Tízperces sárga lapos kiállítás miatt egy emberrel megfogyatkozott a vendéglátó, ezt a 45. percben céllal használta ki a KARC. A mínusz tizenegy pont élesztette a Vitézeket, és emberhátrányban is összejött nekik a cél. Egy távoli büntető vitte ideiglenesen lőtávolra a kecskemétieket (20–13), de az esztergomiak addigra már vérszemet kaptak, és óriási nyomás alá helyezték a ellenfelüket. A KARC foggal-körömmel védekezett, de ez is kevésnek bizonyult. Az 58. percben újabb célt értek el a Vitézek, majd kiegyenlített mezőnyjátékot követően két perccel a vége előtt szerzett céllal kiegyenlítettek, az követően pedig az értékesített célbónusszal hozzájutottak ahhoz a plusz két ponthoz, amely előny kitartott a végéig (25–23).

Az egyszeres bajnok Kecskemét a két évvel ezelőtti döntőhöz hasonlóan ismét elbukta az esztergomi finálét a Vitézek ellen, amely 2012 után ült vissza a sportág honi trónjára.

A bronzmeccsen az előző kiírás győztese, a Battai Buldogok lehengerlő játékkal kerekedett az alapszakaszban jóval masszívabb teljesítményt nyújtó, a szezonra válogatottakkal megerősített Budapest Exiles fölé. Utóbbinak felvillanása volt csupán – 0–3 után fordítottak 7–3-ra még a mérkőzés elején, és a zárszó is az övé volt –, ám végül hét célt kapott a battaiaktól.

RÖGBI EXTRALIGA
DÖNTŐ

Esztergomi Vitézek–Kecskeméti ARC 25–23 (6–10)
A 3. HELYÉRT
Battai Buldogok–Budapest Exiles 48–19 (17–7)

AZ ELMÚLT ÉVEK DÖNTŐI
2013

Battai Buldogok–Esztergomi Vitézek Suzuki 25–21 (8–13)
2012
Esztergomi Vitézek Suzuki RSE–Kecskeméti ARC 20–10 (10–5)
2011
Battai Buldogok–Esztergomi Vitézek 22–12 (12–6)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik