HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2012.06.16 19:24 Frissítve: 2015.01.14 02:16

Négy év után újra bajnok az Esztergomi Vitézek

Négy év után nyert ismét magyar bajnoki címet az Esztergomi Vitézek rögbicsapata – a klub története során immár tizenegyedszer –, miután az Extraliga fináléjában tízpontos győzelmet aratott a Kecskeméti ARC ellen. A bronzérmet az előző három évben aranyérmes Battai Bulldogok szerezte meg.

 

Az Esztergomi Vitézek ünnepelhetett

A bronzmeccsen nagy volt a különbség a két együttes között, bár a félidei eredményben ez még nem mutatkozott meg. A szünet után azonban az Exiles térfelére korlátozódott a játék, a Bulldogok pedig sorra vitte a célokat: harcos mezőnymunka és gyors kontra végén is eredményesek voltak a százhalombattaiak. A hajrában aztán szép passzjáték lezárásaként céllal szépítettek a fővárosiak, akik úgy örültek, mintha azzal győztek volna. Pedig csak 37 pontosra csökkentették még ennél is tetemesebb hátrányukat (51–14).

A döntő kihagyott kecskeméti, illetve a 7. percben értékesített esztergomi büntetővel indult. A Vitézek támadtak, mezőnyfölényben játszottak, de a szervezett kecskeméti védekezést nem tudták feltörni a házigazdák, sokáig nem jártak közel a célszerzéshez. Aztán a 27. percben megtört a jég: a célvonaltól hét méterre gyorsan elvégzett esztergomi büntetőt nem tudta levédekezni a Kecskemét. A Vitézek tíz ponttal meglépett. Bár a vendégek játékában nem volt benne a pont, még a szünet előtt célt szerezve felzárkóztak (10–5).

A 48. percben emberhátrányba került az Esztergom, de mielőtt a Kecskemét kihasználhatta volna emberelőnyét, a házigazdák az 55. percen a fordulás utáni első akciójukat céllal fejezték be.  Erre a középkezdésből szintén céllal válaszoltak a vendégek, így életben tartották esélyeiket. Bár a második célbónuszukat is kihagyták... A hátralévő időben a pálya középső részét gyorsan átjátszották a felek – a hátsó emberek átrúgták a mezőnyt, vagy a friss erőként beszálló cserék tudtak áttörni a már fáradó kezdők között-mellett –, így mindkét oldalon közelebb kerültek a célveszélyes zónához, de ebből senki nem tudott igazából profitálni. Peregtek a percek, és ez a Vitézeknek kedvezett, amely a 79. percben szerzett büntetőjével célkülönbségen kívülre került, eldöntve ezzel a finálét (20–10).

 DHL RÖGBI EXTRALIGA
Döntő
Esztergomi Vitézek Suzuki RSE–Kecskeméti ARC 20–10 (10–5)
A 3. helyért
gas.hu Battai Bulldogok–Budapest Exiles RE 51–14 (17–7)
Szuperkupa
Szegedi Gorillák Fit World RC–Esztergomi Apródok 50–7

 

2018.12.16 23:52:27

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bár üdvös, hogy a kiemelt sportágak az utóbbi években virágzásnak indultak, de a vadhajtásokat folyamatosan nyesegetni kell.

2018.08.26 00:18:54

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A közösségi média mindennapjaink, „mindenperceink” része, ezzel nincs mit tenni. Belépett az életünkbe – ám arra érdemes ügyelni, hogy ne a valós, jelen idejű életünk helyébe lépjen.

2018.08.15 22:11:42

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A srác arcán olyan őszinte boldogságot láttam, mintha az ismerőse a vb- vagy a BL-döntőben bizonyult volna eredményesnek. S bizony, én is büszke voltam magamra, hogy negyvennyolc évem, deresedő halántékom dacára amatőr »teljesítményemmel« ekkora örömöt tudok neki szerezni.

2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.

2018.05.04 22:35:02

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ahogyan Csank János futballtréner kevésbé fennkölten, de tökéletes sportos logikával megállapította: ne csak azt vegyük észre, ha kapjuk a lesgólt, hanem azt is, ha rúgjuk.