H. D. 2020.05.12 13:40 Frissítve: 2020.05.12 14:27

Rögbi: egy tűzoltókészülékkel verték fejbe Budapesten, most beperelte a klubját

Matt Hankin angol rögbijátékos keresetet indított a bíróságon volt klubja, a Saracens, valamint egyik csapattársa és az együttes korábbi csapatorvosa ellen. A most 27 éves sportoló állítása szerint 2018-ban azért kellett visszavonulnia, mivel egy 2015-ös, Budapesten megrendezett csapatépítő túra alatt bizarr sérülést szenvedett, ezt követően pedig gondatlanul kezelték.

Matt Hankin (balra) 2013-ban U20-as vb-győzelemre vezette Angliát, majd öt évvel később vissza kellett vonulnia (Fotó: AFP)

 

A bírósági iratokra rálátó Sky Sports részletesen beszámolt a történtekről. Az eset 2015. szeptember 6-án történt, amikor is Matt Hankin bizarr sérülést szenvedett egy budapesti bárban: egy ivós játék során egyik csapattársa, Richard Barrington egy tűzoltókészülékkel fejbe verte, és annak ellenére, hogy Hankin viselt egy fémből készült sisakot, agyrázkódást szenvedett.

A 2013-ban Angliát U20-as világbajnoki címhez segítő rögbijátékosnak három évvel a Budapesten történtek után, mindössze 25 évesen vissza kellett vonulnia – Hankin szerint azért, mert a Saracens akkori orvosa, Ademola Adejuwon gondatlanul járt el, hiszen kevesebb mint egy hónappal az agyrázkódása után már engedélyezte, hogy újra edzhessen. Hankin egyébként az agyrázkódása után már nem lépett pályára, a 2018-ban lejárt szerződését pedig nem hosszabbították meg, így visszavonult.

Hankin ezért most a túrát szervező klubját, a Saracenst, továbbá a sérülést okozó csapattársát és a klub orvosát is beperelte. Hankin szerint a klub felelősséggel tartozik Nicholas Court gyógytornász tevékenységéért, továbbá Ademola Adejuwon orvos gondatlanságáért.

A hírre a Saracens röviden reagált, a közlemény szerint senki sem ismeri el a felelősségét a történtekben.

„Matt Hankin keresetet adott be korábbi csapattársa, orvosa és a Saracens ellen. A felelősségüket mindannyian tagadják, ám a folyamatban lévő bírósági eljárásra való tekintettel a klub nem kíván további nyilatkozatot tenni a történtekkel kapcsolatban” – áll az angol rögbicsapat reakciójában.

2021.03.08 22:21:19

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sokszor eszembe jut, hogy egy-egy valamikor népszerű, jegyzett sportág miért tűnt el, legalábbis a (sport)köztudatból. Okok mindig fellelhetők, ám általánosítani nehéz, hiszen a világ s benne a lehetőségek folyamatosan változnak.

2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.

2021.01.02 16:49:51

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN

Az idei gálán Mediaworks-díjat kap a Pólósok pólósa és a két Kézisek kézise.

2020.12.04 17:41:04

Egyéb csapat BODNÁR ZALÁN, L. PAP ISTVÁN, SZELI MÁTYÁS, TÓTH ÁDÁM, BERTA MIHÁLY

Szenvedélyesen játszó futballisták, akiket azonban másfajta szenvedély is a hatalmába kerített.