K. B. 2021.09.06 16:28

Padel: portugál páros nyert a szentendrei versenyen

Portugál páros nyerte az Európai Padelszövetség, a Magyar Padelszövetség és az APT Padel Tour által a szentendrei Padel Club Bravosban rendezett nemzetközi versenyt.

 

Nívós padelviadalt rendeztek Szentendrén (Fotó: Magyar Padelszövetség)

APT-versenyen korábban soha nem gyűlt még össze 15 ország sportlója: Brazília, Portugália, Argentína, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Chile, Svájc, Uruguay, Horvátország, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Tunézia és Magyarország 68 játékosa indult a megméretésen – áll a hazai szövetség hírlevelében.

A viadalt végül az egyébként is favoritként induló nemzetközi „nagyágyú”, a portugál Miguel Oliveira (APT–10.) és párja, Vasco Pascoal nyerte, mivel a döntőben 57 perc alatt 6–2, 6–2-es sikert ért el a brazil Joáo Flores (APT 18.) és Lucas da Cunha (APT 26.) ellen.

A 24-es főtáblára jutott, és a második körig menetelt a hazai élmezőny: Dr. Pákay Péter és Barátosi Levente szlovák ellenfelek ellen győzött, míg a fiatal Schmidt-Bohn Zsombor és Urvölgyi Marci párosa osztrák riválisokat győzött le az első körben. Szintén főtáblára jutott Bíró André és Weidinger Gergő.

A világ egyik leggyorsabban fejlődő sportjaként számontartott padel megállíthatatlanul terjed itthon is: a Budapesten lévő nyolc, nyilvánosan látogatható pálya mellett tizenkét vidéki helyszínen is lehet már játszani. Sok nagyvárosban épültek pályák az elmúlt évben – többek között Szegeden, Kecskeméten, Gödön és Szentendrén. A padelt könnyebb elsajátítani, mint a teniszt, kevésbé terhelő, mint a fallabda – a padel tulajdonképpen e két sportág legjobb elemeit ötvözi. Párok, tízszer húszméteres pályán játsszák egymással szemben – speciálisan az erre a célra kifejlesztett padelütővel és labdával. 

2021.09.11 15:45:12

Egyéb csapat CS. B.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség budapesti tisztújító közgyűlésén szavaztak bizalmat 43 tagország képviselői.

2021.03.08 22:21:19

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sokszor eszembe jut, hogy egy-egy valamikor népszerű, jegyzett sportág miért tűnt el, legalábbis a (sport)köztudatból. Okok mindig fellelhetők, ám általánosítani nehéz, hiszen a világ s benne a lehetőségek folyamatosan változnak.

2021.01.07 20:06:06

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ehhez képest a buborékba zárt kosarastornák a béke szigetét jelentik, igaz, arra jóval kevesebb esély kínálkozik, hogy valaha is röhögőgörccsel fenyegető emlékek legyenek belőlük. Most bőven beérnénk csapataink továbbjutásával, no meg a rendezvények vírusmentességével.

2021.01.05 12:45:20

Egyéb csapat BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER

Vívásban, birkózásban és a művészeti versenyben szerezhettünk volna érmet Antwerpenben.