Salakmotor: botrány a szlovén-magyar bajnoki körül

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.10.29. 12:17
null
A magyar szakág vezetősége úgy tájékoztatott, nincs még meg a hivatalos végeredmény (Fotó: Boros Norbert)
Címkék
Mint beszámoltunk róla, a salakmotoros szlovén-magyar közös bajnokság utolsó fordulója körül bonyodalmak adódtak. Eredetileg október 29-én Nagyhalász adott volna otthont a négyfordulós széria utolsó versenyének, ám a viadal szervezője, a Nagyhalászi Motorsportért Sportegyesület lemondta a rendezést, arra hivatkozva, hogy nem tudott minőségi motorosokat szerződtetni a megméretésre.

 

Az AMD Krsko – mely klub korábban már rendezett egy fordulót – jelentkezett a verseny lebonyolítására, ugyanis október 30-ára úgyis terveztek egy nemzetközi megméretést, így minden adva volt a cseréhez. A krskói záró forduló megrendezésére a magyar és a szlovén szövetség illetékesei is áldásukat adták. Miután hivatalossá vált a módosítás, az egyik szlovén versenyző és klubja, nevezetesen Matic Ivacic és a lendvai egyesület nyomást gyakorolt a szlovén szakági vezetőségre, mondván, a hirtelen helyszínváltozás nem felel meg a versenykiírásban foglaltaknak. (Fontos tudnivaló, hogy a közös bajnokságot a lendvai Matic Ivacic két ponttal, azaz egyhelyezésnyi különbséggel vezette a krskói Nick Skorja előtt.)

A szlovén szövetség kényszerhelyzetbe került, s azt a döntést hozta, hogy október 30-án nem lehet bajnoki forduló a Matija Gubec Stadionban. A krskói egylet hivatalos Facebook-oldalán – nem nélkülözve az iróniát – gratulált az új bajnoknak ahhoz, hogy nem a pályán harcolta ki az elsőséget.

A MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) salak szakágának vezetőjétől, Füzesséry Eriktől kapott információk szerint még nem hirdethetnek végeredményt egyik versengésben sem, ugyanis szakági döntésnek kell születnie arról, hogy lezártnak tekinthető legyen az adott bajnokság. A sportvezető szerint a magyar szakág döntése nagyjából két hét múlva várható.

A krskói szervezők a döntés miatt visszatértek az alapötlethez, azaz nemzetközi meghívásos viadalt rendeznek vasárnap délután, amelyen a főversenyben Magosi Norbert, míg az ifjúságiak, azaz a 250 köbcentisek mezőnyében Lovas Zoltán képviseli hazánkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik