MotoGP: „Ő lehet a következő magyar a sorozatban” – Talmácsi bemutatta utódját

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 07:20
„Mondjuk ki: nagyon nagy esélye van arra, hogy a 2023-as évben akár állandó résztvevőként is ott legyen a Moto3-as kategóriában” – jelentette ki az NSO Tv kamerája előtt Talmácsi Gábor a mindössze 16 éves Görbe Somáról, aki ebben az évben már a MotoGP közvetlen előszobájában, a Red Bull Rookies Cup nevű sorozatban versenyzett.

„Görbe Soma az, aki a jövőben elkészülő magyar MotoGP-pályán Magyarország színeit képviselheti. Ő lehet az a versenyző, aki a prototípus irányban énutánam a következő lehet” – jelentette ki a 2007-ben világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábor, aki idén kezdte el mentorálni a Red Bull Rookies Cupban szereplő 16 esztendős pilótát.

„Nehéz elhinni, még fel kell fogni. Nagyon sok melót kell még elvégezni, hogy odaérhessek. Hatalmas szerencse is kell hozzá, de azt gondolom, megteszünk mindent, hogy ott lehessek 2023-ban a Moto3 kategóriában. A magyar pálya is akkorra fog megépülni, elképesztő lenne hazai közönség előtt versenyezni a debütáló évemben” –reagált a szavakra Görbe Soma.

Videónkban megismerkedhetnek közelebbről is az ifjú pilótával, illetve mindketten beszélnek a közös munkáról, a tapasztalatokról, és persze arról, mi kell ahhoz, hogy valóra váltsák az álmot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik