Gyász: francia motoros a Man-szigeti TT 141. áldozata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.05. 12:15
null
Franck Petricola nagy visszatérésre készült a Man-szigeti TT-n, de a szerdai edzésen életét vesztette (Fotó: The Independent)
Tragikus balesetben, 32 éves korában elhunyt Franck Petricola motorversenyző a világ legkeményebb futamának tartott Man-szigeti TT (Tourist Trophy) edzésén. A francia a 141. motoros, aki életét vesztette a verseny 108 éves történetében.

A legendás Man-szigeti futam lett volna Petricola visszatérésének következő nagy állomása, a francia májusban az északír North West 200-on ült először nyeregbe, miután ugyanott 2014-ben az egyik edzésen bukott, majd számos törést és életveszélyes fejsérüléseket szenvedve napokig kómában feküdt.

„Franck elképesztő erőről tett tanúbizonyságot azzal, ahogy felépült a North West 200-on elszenvedett sérüléséből, az emberek többsége feladta volna a harcot. Elszántságát jól mutatja, hogy indulni akart a hegyi versenyen – mondta Gary Thompson, a rendezvény elnöke. – A motorversenyző közösség kiváló embert vesztett el, őszinte részvétem a családjának és a barátainak.”

A TT-nek és a Manx Grand Prix-nek otthont adó Snaefell hegyi pálya összesen már 246 ember életét követelte.

A baleset ügyében nyomozást indítottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik