H. Á. 2021.12.06 10:53 Frissítve: 2021.12.06 10:55

F2: Enzo Fittipaldi a sarkát törte a brutális rajtbalesetben

Mint arról vasárnap beszámoltunk, a Formula–2-es mezőny Szaúdi Nagydíjának főversenye óriási rajtbalesettel kezdődött: A rajtrácson lefulladó Theo Pourchaire autójába a hátulról érkező Enzo Fittipaldi nagy sebességgel szállt bele. Az ütközés után hosszú idei tartott, mire kiszedték a két versenyzőt az autóikból, ss a pályáról azonnal a helyi kórházba vitték őket. Hétfőre kiderült: mindketten jól vannak – az ütközés súlyosságához mérten biztosan.

 

Bőven volt dolga sajnos a mentősöknek a rajtbaleset után (Fotó: Getty Images)

A balesetet követően hosszú ideig tartott mire mindkét versenyzőt ki tudták emelni a mentőegységek tagjai a roncsokból, ám az FIA későbbi közleménye szerint mindketten végig eszméletüknél voltak a mentési munkálatok során.

Az estesorán előbb a „vétlen fél”, Pourchaire jelentkezett be a közösségi oldalán, közölte, hogy jól van, sérülés nélkül megúszta a balesetet, de „azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy számomra itt véget ért-e az idény, ám most nem is ez a legfontosabb. Hatalmas baleset volt, és Enzo megsérült. Mielőbbi felépülést kívánok neki” – állt az ifjú francia üzenetében.

Hétfő reggelre aztán Fittipaldi testvére, a tavaly a Formula–1-ben is bemutatkozó Pietro Fittipaldi is megszólalt és elárulta: öccse jó van, és a kórházban pihen. 

„Van egy törés a jobb sarkában, de ezt leszámítva a dolgok sokkal jobban néznek ki, mint azt mind vártuk a becsapódás láttán. Köszönet illeti az FIA-t, a helyszíni beavatkozókat és az orvosi személyzet tagjait is” – közölte Pietro Fittipaldi testvére állapotáról.

PIETRO FITTIPALDI ÜZENETE

 

VIDEÓ A BALESETRŐL

 

2022.01.15 10:13:14

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A verseny históriája az elmúlt hetekben újabb izgalmas és különleges fejezettel bővült.

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.