F2: Enzo Fittipaldi a sarkát törte a brutális rajtbalesetben

Vágólapra másolva!
2021.12.06. 10:53
null
Bőven volt dolga sajnos a mentősöknek a rajtbaleset után (Fotó: Getty Images)
Mint arról vasárnap beszámoltunk, a Formula–2-es mezőny Szaúdi Nagydíjának főversenye óriási rajtbalesettel kezdődött: A rajtrácson lefulladó Theo Pourchaire autójába a hátulról érkező Enzo Fittipaldi nagy sebességgel szállt bele. Az ütközés után hosszú idei tartott, mire kiszedték a két versenyzőt az autóikból, ss a pályáról azonnal a helyi kórházba vitték őket. Hétfőre kiderült: mindketten jól vannak – az ütközés súlyosságához mérten biztosan.

A balesetet követően hosszú ideig tartott mire mindkét versenyzőt ki tudták emelni a mentőegységek tagjai a roncsokból, ám az FIA későbbi közleménye szerint mindketten végig eszméletüknél voltak a mentési munkálatok során.

Az estesorán előbb a „vétlen fél”, Pourchaire jelentkezett be a közösségi oldalán, közölte, hogy jól van, sérülés nélkül megúszta a balesetet, de „azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy számomra itt véget ért-e az idény, ám most nem is ez a legfontosabb. Hatalmas baleset volt, és Enzo megsérült. Mielőbbi felépülést kívánok neki” – állt az ifjú francia üzenetében.

Hétfő reggelre aztán Fittipaldi testvére, a tavaly a Formula–1-ben is bemutatkozó Pietro Fittipaldi is megszólalt és elárulta: öccse jó van, és a kórházban pihen.

„Van egy törés a jobb sarkában, de ezt leszámítva a dolgok sokkal jobban néznek ki, mint azt mind vártuk a becsapódás láttán. Köszönet illeti az FIA-t, a helyszíni beavatkozókat és az orvosi személyzet tagjait is” – közölte Pietro Fittipaldi testvére állapotáról.

PIETRO FITTIPALDI ÜZENETE

VIDEÓ A BALESETRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik