AutoGP: Kiss Pál Tamás a 2. imolai futamon is 9. lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.29. 14:38
null
Kritikus pont, a kerékcsere
Kiss Pál Tamás az AutoGP-sorozat imolai versenyhétvégéjének második futamán is a kilencedik helyen végzett. Feledhető hétvégén van túl Kiss Pál Tamás. A Zele Racing versenyzője a szombati első futam után vasárnap is a kilencedik helyen ért célba, így csupán négy ponttal gazdagodott, így az összetett versenyben a harmadikról a negyedik helyre csúszott vissza.

 

Akárcsak tegnap ma is a kötelező kiállás során hibázott Kiss Pál Tamás csapata az osztrák Zele Racing, aminek köszönhetően a magyar pilóta a mezőny végére esett vissza ahonnan ezúttal is a kilencedik helyig sikerült felkapaszkodnia. Mindeközben a mezőny egyetlen hölgy tagja Michela Cerutti megnyerte élete első Auto GP futamát Imolában.

„SZÁZTÍZ SZÁZALÉK KELL”
„Rendkívül csalódott vagyok és nagyon nehéz bármit mondani egy ilyen hétvége után. Pénteken technikai problémáink voltak, tegnap és ma pedig a csapat hibázott a kerékcserénél. Így hiába is próbáltam kihozni magamból a maximumot ez csak két kilencedik helyre volt elég. Minden szezonnak megvannak a csúcspontjai és a mélypontjai. Remek volt Paul Ricardban nyerni majd a második futamon újra dobogóra állni, most pedig hihetetlenül rossz volt kétszer a kilencedik helyen célba érni. Remélem, hogy legrosszabbon már túl vagyunk és lesznek még hasonló élményeink, mint Franciaországban voltak. Ehhez persze most le kell vonnunk a tanulságokat és a következő futamokon pedig száztíz százalékot kell magunkból kihozni." – mondta el Kiss Pál Tamás a második futam után.

A balszerencsés pénteki és szombati nap után Kiss Pál Tamás ma mindenképpen szeretett volna javítani imolai eredménysorán. Az egyáltalán nem könnyű küldetésnek a 23 éves tehetség a kilencedik pozícióból vágott neki és egészen a kötelező kerékcseréig úgy tűnt, hogy sikerülhet a jó szereplés, ám egy a kerékcsere során elkövetett hiba ma is keresztülhúzta a magyar pilóta számítását.

 

A tragikus kiállás után a pályára visszatérve Tamás sorra futotta a jobbnál jobb köröket, melyeknek köszönhetően sokáig még a közvetlen élmezőnynél is gyorsabb volt. A remek tempónak köszönhetően a miskolci kiválóság végül ismét felkapaszkodott a kilencedik pozícióba, amelyért újabb két pontot tehetett zsebre.

Eközben a mezőny egyetlen női versenyzője, Michela Cerruti végig magabiztos teljesítményt nyújtva megnyerte élete első Auto GP futamát, honfitársa Kevin Giovesi és a norvég Pal Varhaug előtt. A pontversenyben továbbra is Kimiya Sato vezet Markus Pommer előtt, a tabella harmadik helyére két imolai második helyének köszönhetően Kevin Giovesi jött fel, Kiss Pál Tamás pedig visszacsúszott a negyedik helyre.

A magyar pilóta a csapat hazai versenyén, a sorozat ausztriai állomásán javíthat, három hét múlva a Red Bull Ringen.

AUTO GP, IMOLA, A BAJNOKSÁG 10. FUTAMA
A 17 körös verseny végeredménye.
1. Michela Cerruti (olasz, Super Nova International) 27:17.493, 2. Kevin Giovesi (olasz, Eurotech Engineering) 0.529 mp h., 3. Pal Varhaug (norvég, Virtuosi UK) 3.330 mp h., ...9. Kiss Pál Tamás (magyar, Zele Racing) 26.076 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik