Asztalitenisz: a franciák csak ijesztgettek Kína besöpörte a huszonharmadik aranyát

SZŰCS MIKLÓS (Puszan)SZŰCS MIKLÓS (Puszan)
Vágólapra másolva!
2024.02.25. 19:25
A világelső Fan Csen-tungnak volt a legnehezebb dolga, de végül ő is hozta a kötelezőt (Fotó: WTT)
Nem borult a papírforma, a nők után a férfiaknál is kínai aranyérem született a puszani csapat-világbajnokságon, bár a franciák megnehezítették a címvédő dolgát.

Annak ellenére hogy a világbajnoki döntőt 3:0-re megnyerte Kína, nem volt könnyű dolga: a fantasztikusan tehetséges Lebrun testvérpár, Alexis és Felix, valamint Simon Gauzy összeállítású francia együttes alaposan megszorongatta az ázsiai alakulatot. A legközelebb a 20 éves Alexis Lebrun volt ahhoz, hogy meccset nyerjen, a világelső Fan Csen-tung ellen 1:0-ra és 2:1-re is vezetett, de a kínai óriási csatában innen is fordítani tudott. Érdekes, hogy a legsimább vereséget ezt megelőzően Alexis öccse, a még mindig csak 17 éves Felix szenvedte el, pedig a vb korábbi szakaszában inkább ő húzta csapatát, ám a jelek szerint a döntő okozta nyomás, no meg a túloldalon álló Vang Csü-csin most neki is sok volt. A harmadik párban a sportág koronázatlan királyának, Ma Lungnak is kapaszkodnia kellett Gauzyval szemben, mert a francia itt is elcsípte az első szettet.

A jövőben talán még ennél is merészebb vágyaik lehetnek majd a franciáknak, most azonban meg kellett elégedniük a második hellyel, ami 1997 óta legjobb eredményük – akkor is ezüstérmesek lettek – míg Kína sorozatban tizenegyedszer, összesen pedig huszonharmadszor söpörte be a világbajnoki címet.

56. ASZTALITENISZ CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
Férfiak. Döntő: Kína–Franciaország 3:0.
Világbajnok: Kína (Fan Csentung, Liang Csin-kun, Lin Kao-jüan, Ma Lung, Vang Csü-csin)
2. Franciaroszág (Lilian Bardet, Alexis Lebrun, Felix Lebrun, Simon Gauzy, Jules Rolland)
3. Dél-Korea (An Dzse Hjun, Dzsang Vu Dzsing, Lim Dzsong Hun, Li Szang Szu, Pak Gju Hjon) és Tajvan (Csüang Csi-jüan, Csüang Csi-jüan, Huang Jang-cseng, Kao Csen-csüj, Lin Jün-csü)
A magyar válogatott (András Csaba, Lakatos Tamás, Majoros Bence, Szudi Ádám. Szövetségi kapitány: Lindner Ádám) nem jutott be a legjobb 16 közé

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik