Erőemelés: Enahoro Asein világcsúccsal Európa-bajnok

Vágólapra másolva!
2023.12.06. 16:30
null
Enahoro Asein fantasztikusan teljesített, (Fotó: Facebook/Magyar Erőemelő Szövetség, archív)
Enahoro Asein személyében magyar Európa-bajnokot avattak az erőemelők 83 kilogrammos kategóriájában az észtországi Tartuban zajló kontinensbajnokságon – tudatta hírlevelében a hazai sportági szövetség szerdán.

 

A nigériai születésű versenyző – saját rekordját megjavítva – 380 kilogrammos világcsúccsal nemcsak a fogásnemi aranyérmet érdemelte ki felhúzásban, hanem 812.5 kilós teljesítménnyel az összetett Eb-aranyat is megszerezte. Ilyenre legutóbb 19 évvel ezelőtt volt példa, akkor Árvai István a csehországi Nymburkban győzött.

Asein korábbi, 370.5 kilogrammos csúcsát az idei máltai világbajnokságon állította fel. A klasszis erőemelő a 380 kilogrammos felhúzása mellett 277.5 kilóval guggolt és 155 kilogrammal zárta a fekvenyomást.

„Régóta vártunk erre a győzelemre. Enahoro Asein kivételes tehetség, és nagyon eltökélt. Fantasztikus mennyiségű edzésmunkát tud végezni. Tartuban is nagyot versenyzett, ezzel ismét bizonyította, hogy megkérdőjelezhetetlenül ő a világ legjobbja felhúzásban. Sikersorozata az egész sportágnak erőt adhat itthon” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő-szövetség elnöke.

A szombatig tartó tartui Eb-n nyolcfős magyar válogatott szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik