Fair play-díjátadó: Dunai Antal október 21-én a Várban veheti át elismerését

Vágólapra másolva!
2023.10.05. 12:06
null
Dunai Antal október 21-én a Várban veheti át elismerését (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Dunai II Antal olimpiai bajnok labdarúgó október 21-én, a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának budapesti ülésén veszi át nemzetközi elismerését.

„Véglegessé vált, hogy október 21-én impozáns helyszínen, a Vár felújított régi lovardájának épületében tartjuk meg a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának ülését, majd este ünnepélyes keretek között jutalmazzuk az arra méltó sportolókat, köztük Dunai Antalt” – tájékoztatta az MTI-t Kamuti Jenő, a szervezet elnöke.

Mint korábban ismertté vált, Dunai II Antal olimpiai bajnok labdarúgó, edző, sportvezető – aki márciusban töltötte be 80. életévét – pályafutásáért érdemelte ki a Jean Borotra Életműdíj diploma fokozatát.

Kamuti Jenő arról is beszámolt, hogy többek, így Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó javaslatára a testület elé terjesztette Boros Richárd cselekedetét.

„Boros Richárd szeptember végén teljesítette a Sparthatlont, az Athénból Spártáig tartó 246 kilométeres ultramaratont. Ricsi azonban nemcsak saját teljesítményével törődött, hanem egy futótársát is segítette álmai megvalósításában, hogy célba érhessen. A magyar futó tíz kilométerrel a cél előtt észlelte, hogy a japán Sinicsi Mijazaki olyan rossz állapotban van, hogy fel akarta adni a versenyt. Boros azonban belekarolt futótársába, és a célig támogatta őt. A sportszerű cselekedet már a helyszínen is tetszést aratott, és több forrásból jutott el hozzám a híre” – mondta Kamuti Jenő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik