EJ: a vívók egyéni viadala nem lesz Európa-bajnokság – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.05.24. 12:16
null
Könnyen lehet, hogy a FIE megváltoztatta eredeti tervét (Fotó: Getty Images)
Úgy tűnik, az eredeti tervekkel ellentétben az idei, lengyelországi Európai Játékok vívóversenyei csak részben számítanak Európa-bajnokságnak, mivel az egyéni viadalokat megfosztották Eb-státuszuktól.

 

Az orosz TASZSZ hírügynökség szerdai híre szerint az orosz és a fehérorosz sportolók vízumproblémái, és várható beutazási gondjai miatt meghozta döntését a nemzetközi szövetség (FIE).

Hivatalos bejelentés még nem történt, ugyanakkor a FIE honlapján található versenynaptárban már külön vált az egyéni és a csapatverseny besorolása. Előbbit Európai Játékok-versenyként, utóbbit az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó Európa-bajnokságként tüntették fel. A TASZSZ szerint ősszel kerül sor az egyéni Eb-re.

A döntés azért születhet meg, mert Lengyelország megtagadta az orosz és a fehérorosz sportolóktól a belépést az országba, noha a nemzetközi szövetség márciusi döntése szerint a két ország versenyzői közül azok, akik nem tagjai a fegyveres erőknek és nem támogatják aktívan az Ukrajna elleni háborút, semleges színekben részt vehetnének a nemzetközi viadalokon, így az eredetileg Európa-bajnokságnak számító EJ-n is.

A 2023-as Európai Játékokat június 21. és július 2. között rendezik Krakkóban és környékén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik