Asztalitenisz, Ek: a döntő első meccsén minimális hátrányba került a Budaörsi SC

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 20:51
null
Fazekas Mária győzelmével kezdte meg a felzárkózást a Budaörs (Fotó: Árvai Károly)
A második számú kontinentális sorozat fináléjának első találkozóján a Budaörsi SC női csapata ugyan 3:2-re kikapott Cagliariban, a hátrány a május 7-i hazai visszavágón még ledolgozható.

Nehéz, de nem legyőzhetetlen ellenfélnek nevezte az olasz ASD Quattro Mori Cagliarit Bachman Péter, a Budaörsi SC női csapatának edzője, ami – tekintve, hogy a második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa döntőjében találkozott a két csapat – biztató előjelnek számított. Még annak tudatában is, hogy a tavalyi kiírás negyeddöntőjében ugyanebben a párosításban az olaszok oda-vissza 3:1-re nyertek, mert mint a szakvezető mondta, „Az ellenfél minden tagjának kielemeztük a játékát és természetesen a tavalyi mérkőzésekből is igyekszünk tanulni”.

Persze egy ilyen párharc előtt ugyanezt az Cagliari szakmai stábja is megtette, így aztán a finálé első összecsapása csak az összeállításokban emlékeztetett az egy évvel ezelőttire: a budaörsiek ugyanazzal a Póta Georgina, Dari Helga, Fazekas Mária hármassal álltak fel, az olaszoknál pedig a tavaly is szerepet kapó két román légiós, Andreea Dragoman és Tania Plainan mellett ezúttal a nigériai Offiong Edem kapott játéklehetőséget.

A találkozó tele volt fordulattal. Dari 1:0-ról kapott ki 3:1-re Dragomantól, majd a magyar bajnokcsapat első számú játékosa, Póta váratlanul simán vesztett Plaiannal szemben. A hazaiak 2:0-s előnyénél Fazekas gyorsan átszalad Edemen, s Póta is összekapta magát, amit Dragoman bánt, így 2:2-nél a Plaian–Dari összecsapás döntött, ezúttal a Cagliari javára, ám a 3:2-es vereség ellenére a budaörsiek nem lehetnek teljesen elégedetlenek a május 7-i hazai visszavágóra ugyanis bőven maradt esély a klub történetének első európai kupasikerére.

ASZTALITENISZ
EURÓPA-KUPA, NŐK
DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

ASD Quattro Mori Cagliari (olasz)–SH-ITB Budaörsi SC 3:2
Dragoman–Dari Helga 3:1 (–10, 11, 4, 9)
Plaian–Póta Georgina 3:0 (9, 5, 8)
Edem–Fazekas Mária 0:3 (–6, –6, –8)
Dragoman–Póta 1:3 (10, –8, –8, –7)
Plaian–Dari 3:0 (8, 9, 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik