Asztalitenisz: András Csaba párosban negyeddöntős

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 17:14
null
Az András Csaba, Ivor Ban magyar, horvát páros esélyesebb szingapúri duót legyőzve jutott tovább (Fotó: WTT)
A tavalyi U21-es Eb-n aranyérmet szerző András Csaba, Ivor Ban magyar, horvát kooperáció kiváló teljesítménnyel, szingapúri kettős legyőzve bejutott a düsseldorfi verseny negyeddöntőjébe.

 

Magyar szempontból az elmúlt esztendő egyik kellemes meglepetését András Csaba szállította azzal, hogy a szeptemberi U21-es Európa-bajnokságon a horvát Ivor Ban oldalán párosban aranyérmet szerzett. A fiatal magyar reménységet tavaly idehaza meg is választották az év asztaliteniszezőjének, ezzel mindössze 20 évesen olyan nagy elődök nyomába lépett, mint például a kilenc győzelmével csúcstartó Klampár Tibor – aki már 16 évesen(!) is kiérdemelte ezt a címet – az először ugyancsak 20 esztendősen kitüntetett, négyszer a legjobbnak ítélt Gergely Gábor, a háromszoros első Jónyer István, vagy, hogy a mostaniakról is essék szó, az eddig már kétszer megválasztott Majoros Bence.

A kolozsvári siker egyértelműen azt „üzente” a magyar és a horvát fiatalnak, hogy maradjanak együtt, a felnőttek között is próbáljanak szerencsét, s az első tapasztalatok azt mutatják, hosszabb távon is lehet fantázia ebben a párosban. Most például a WTT-sorozat düsseldorfi feeder-versenyén bizonyítják, hogy a játéktudásban és ha kell mentálisan is készen állnak a nagyobb feladatok megoldására: Andrásék a nyolcaddöntőben az esélyesebb szingapúri Quek, Pang duó ellen álltak asztalhoz, s úgy jutottak tovább, hogy 2:1-es hátrányból jöttek vissza, a döntő játszmában pedig kritikus helyzetben, az ellenfél 9:7-es vezetésénél sorozatban négy pontot szerezve állították be a 3:2-es végeredményt. Ami a csütörtöki folytatást illeti, az sem ígérkezik egyszerűnek, az ellenfél ugyanis a harmadik helyen kiemelt belga Adrien Rassenfosse, Martin Allegro duó lesz.

WTT-SOROZAT, FEEDER, DÜSSELDORF
Férfiak.
Páros. Nyolcaddöntő:
András Csaba, Ban (magyar, horvát)–Quek, Pang(szingapúri)3:2 (4, –3, –8, 10, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik