Asztalitenisz: András Csaba párosban még talpon Düsseldorfban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.21. 20:03
null
András Csaba egyesben minimális különbséggel kapott ki kínai ellenfelétől (Fotó: WTT)
A második düsseldorfi feeder-versenyen induló András Csaba és Bálint Bernadett egyesben és vegyes párosban is kiesett a selejtezőben, így már csak András és a horvát Ivor Ban alkotta férfi párosért szoríthatunk.

 

A mondás szerint kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, a WTT-sorozat mégis valami ilyesmivel próbálkozott: pontosan egy héttel azután, hogy február 14-én Düsseldorfban megkezdődött a feeder-besorolású verseny, 21-én ugyanott, ugyanez megtörtént, annyi különbséggel, hogy ezt most Düsseldorf II-nek hívják. Persze, ha nagyon szőrszálhasogatók akarunk lenni, találunk még különbséget, például a mezőny összetételében, hiszen most a férfiaknál és a nőknél sem ugyanaz az első kiemelt – ezúttal két hazai játékos, Patrick Franziska (világranglista-13.) és Shan Xiaona (30.) kapta a megtisztelő pozíciót – mint a múlt héten, s mások mellett magyar részről sem ugyanazok indulnak. Olyannyira nem, hogy mivel válogatott játékosaink többsége klubjában szerepel, most csak ketten, András Csaba és Bálint Bernadett képviseli a magyar színeket.

A nyitó napon egyesben mindketten a selejtezőből rajtoltak, s estére már egyikük sem volt versenyben. Bálint Bernadettnek (207.) legalább annyi sikerélménye volt, hogy az első körben túllépett a kazah Anasztászija Lavrován (238.), a második körben viszont az angol Tin-Tin Ho (152.) már túl nagy falatnak bizonyult. Az első fordulóban erőnyerő András Csaba (249.) is ugyanebben a kanyarban búcsúzott: pechére kínai ellenfelet kapott, s ugyan alaposan megizzasztotta a 21 éves Niu Kuan-kajt (240.), minimális különbséggel kikapott. Mivel a két magyar indulóból összeállít vegyes párosnak is ázsiai vetélytárssal kellett megküzdenie a selejtezőben, csak egy meccsen, öt játszmán át volt versenyben, azaz maradt a félig magyar férfi páros: András Csaba a horvát Ivor Ban oldalán tavaly U21-es Európa-bajnoki címet szerzett, többek között ennek is köszönhető, hogy a két fiatal reménység duója most kiemeltként a főtáblára került, s csak a nyolcaddöntőben áll először asztalhoz.

WTT-SOROZAT, FEEDER, DÜSSELDORF
Férfiak. Egyes. Selejtező. 2. forduló:

Niu Kuan-kaj (kínai)–András Csaba3:2 (9, –10, –12, 9, 9)
Nők. Egyes. Selejtező. 1. forduló:

Bálint Bernadett–Lavrova (kazah) 3:2 (5, –5, –5, 4, 2)
2. forduló:

Tin-Tin Ho (angol)–Bálint 3:1 (9, –7, 5, 11)
Vegyes páros. Selejtező:

Pang, Vong (szingapúri)–András, Bálint3:2 (5, 8, –9, –8, 13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik