Multisport Eb, asztalitenisz: András is főtáblás, hárman még követhetik

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 16:17
null
András Csaba eddig nagyszerűen szerepel, a selejtezőcsoportját veretlenül megnyerve jutott a főtáblára (Fotó: MTI)
A 20 éves András Csaba hozta a kötelezőt, az utolsó csoportmeccsét is megnyerte, ezzel egyenes ágon kvalifikálta magát a müncheni Európa-bajnokság főtáblájára, az esti rájátszásban Szudi Ádám, Lakatos Tamás és Bálint Bernadett is csatlakozhat hozzá.

A müncheni kontinenstorna negyedik napjának délelőtti programja amolyan vízválasztó volt, ekkor dőlt el ugyanis, hogy férfi és női egyesben csoportgyőztesként kik jutnak fel egyenes ágon a főtáblára és csoportmásodikként kiknek marad még esélyük a kvalifikációra. Az már hétfőn eldőlt, hogy Majoros Bence és Hartbrich Leonie továbbjutott, s András Csaba is csak egy lépésre volt ettől, a 20 éves magyar játékosnak a 17. csoport leggyengébb láncszemét, az észt Toomas Libenét kellett legyőzni ehhez, ami nem is okozott gondot, férficsapatunk legfiatalabb tagja három játszmában nyert, ezzel továbbjutott.

Szudi Ádámnak és Lakatos Tamásnak valamivel nehezebb dolga volt, hiszen ők korábban egyszer már kikaptak, azaz egy újabb hiba a búcsút jelentette volna, de szerencsére mindketten bírták a nyomást: Szudi három, Lakatos pedig négy szettben verte ellenfelét, ami azt jelenti, hogy az esti rájátszásban ki-ki meccsen dől el, hogy folytathatják-e a főtáblán. A sorsolás alapján Szudi a dán Tobias Rasmussen és az olasz Mihai Bobocica párharcának győztesével találkozik, míg Lakatosnak a szerbiai Pető Zsolt és a görög Georgiosz Sztamaturosz összecsapásának továbbjutója lesz az ellenfele.

A nőknél Bálint Bernadett Szudihoz és Lakatoshoz hasonlóan győzelmi kényszerben játszott, de neki sem okozott gondot, hogy hozza a papírformát, azaz ő is csak egy rájátszás-mérkőzésre van a főtáblától, a szerbiai Surján Szabinával vagy a norvég Martine Toftakerrel kell megküzdenie a 64-es táblára kerülésért.

A délutáni és esti programban a férfi és a női párosok is asztalhoz állnak, a főtáblán a 16 közé jutásért négy duónk is érintett, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám, a Majoros Bence, András Csaba, a Póta Georgina, Madarász Dóra és a Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie kettős is bemutatkozik.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN
ASZTALITENISZ

Férfiak. Egyes. Selejtező
17. csoport:
András Csaba–Libene (észt) 3:0 (10, 9, 6),
19. csoport: Szudi Ádám–Giardi (San Marinó-i) 3:0 (4, 4, 6)
24. csoport: Lakatos Tamás–Radulovics (montenegrói) 3:1 (–9, 5, 3, 9)
Nők. Egyes. Selejtező
21. csoport:
Bálint Bernadett–Uce-Nikolov (északmacedón) 3:0 (4, 8, 1)

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik